Как да активирате и използвате проследяването на пакети в приложението Gmail

Gmail идва с много полезни инструменти и функции. За да поддържа входящата ви кутия организирана, тя предлага различни опции за създаване на папки, етикети и подпапки в Gmail. Освен това можете да планирате имейли в Gmail нативно, без да използвате добавки на трети страни. И сега, Google излезе с чист нов отличителен белег което ви позволява да проследявате пакети направо в приложението Gmail. Няма нужда да търсите номера за проследяване и да проверявате ръчно състоянието на пратката. Gmail ще направи всичко това вместо вас и ще покаже датата на пристигане с един поглед. Колко готино е това? Така че, за да активирате проследяването на пакети в Gmail, следвайте нашето ръководство по-долу.

Активиране на проследяването на пакети в Gmail (2023)

Проследяването на пакети вече е налично в приложението Gmail на телефони iPhone и Android, но трябва да го активирате ръчно. На нашия телефон с Android настройката за проследяване на пакети се появи на Gmail версия 2023.01.08.501398065.Release (24 януари). Въпреки това внедряването е бързо и е вероятно вече да сте получили функцията. Просто трябва да го активирате и ето как да го направите:

Забележка: Имайте предвид, че проследяването на пакети не е налично в настолната версия на Gmail и трябва да използвате мобилното приложение Gmail за тази функция

1. Първо отворете приложението Gmail на телефона си и отидете на „Настройки“ под менюто за хамбургери. След това изберете имейл акаунта, за който искате да активирате тази функция. На iPhone отворете настройките на Gmail и преминете към „Поверителност на данните“.

  Как да инсталирате браузъра Tor на вашия Chromebook

2. След това превъртете надолу, потърсете опцията „Проследяване на пакети“ и активирайте функцията. Имайте предвид, че Google ще сподели номерата за проследяване с превозвачите.

3. Отсега нататък ще получавате приблизителна дата на пристигане в приложението Gmail. Информацията ще бъде видима и етикетирана с текущото състояние на пакета. След това можете да отворите имейла за достъп до картата за проследяване на поръчка в горната част, включително опциите „Проследяване на пакета“ и „Преглед на поръчката“.

Изображение: Google

Проследявайте лесно пакетите си с приложението Gmail

Ето как можете да активирате проследяването на пакети и да получавате бърза информация за вашите пратки. Бих се радвал, ако Google интегрира тази функция с приспособлението „С един поглед“ на началния екран. Както и да е, ако искате да научите повече такива готини трикове на Gmail, следвайте нашата свързана статия. А за да активирате офлайн Gmail, който ще ви позволи да използвате имейл услугата без активна интернет връзка, прегледайте нашето подробно ръководство. И накрая, ако имате въпроси, уведомете ни в секцията за коментари по-долу.

  Как да създадете правила в Gmail

x