Как да активирате и деактивирате паролата за автоматично попълване на Android

Ако сте били потребител на Android, трябва да сте наясно с паролата за автоматично попълване, която Android пита всеки път, когато попълвате нова парола в което и да е приложение.

Полезна ли е тази функция или отнема лична информация от вас, която иначе трябва да се пази поверителна? Нека получим подробна информация за същото и да знаем как можете да активирате и деактивирате тази функция за автоматично попълване на парола.

Какво е парола за автоматично попълване?

Когато Android Oreo 8.0 излезе на пазара, Google разработи рамката за автоматично попълване, която улесни процеса на попълване на пароли в различни приложения. След като Google запази информация като вашата парола, информация за карта, адрес и т.н., това ви помага да изпратите тази информация, където е необходимо, с едно докосване. Функцията за автоматично попълване на Google също работи добре с приложения за управление на пароли.

Множество сайтове и приложения в наши дни функционират, за да ви предоставят съоръжения като автоматично попълване. Автоматичното попълване е удобен инструмент и по този начин намира своето приложение на различни места, като вашия имейл адрес, име, данни за кредитна карта и т.н. Автоматичното попълване може да ви помогне да попълните всички тези подробности във формуляра.

Използване на парола за автоматично попълване

С технологичния напредък хората измислят по-добри технологии всеки ден. Може би се чудите защо Google реши да предложи такава функция като автоматично попълване. Каква беше необходимостта да мислим за нещо като парола за автоматично попълване? Успешно ли е или има някакви вратички, свързани с автоматичното попълване на пароли? Нека разберем за какво служи тази функция.

Спестява време

Автоматичното попълване ви спестява от времето, което може да прекарате многократно във въвеждане на част от информацията. Когато използвате автоматично попълване за попълване на информация като вашата парола, данни за карта, имейл и т.н., спестявате много време, като въвеждате подробностите само с едно щракване. Това спестява не само усилия, но и много време.

Подобрява сигурността

Ако трябва да запомните и запомните всичките си пароли, ще сте склонни да ги поддържате кратки и по-лесни. С автоматичното попълване не е нужно да се притеснявате да запомните тези пароли; следователно можете да запазите трудни пароли, като по този начин осигурите допълнителна сигурност на вашите акаунти. Освен това ви предпазва от моменти, в които можете да си навлечете проблеми, защото сте забравили важна парола.

Намалява напрежението

Запомнянето на голям брой пароли отделно отнема много усилия. В крайна сметка може да ги объркате или да ги забравите и може да се наложи да нулирате паролата си всеки път. Автоматичното попълване разрешава този проблем вместо вас, като запазва вашите пароли, така че не е необходимо да помните всяка една от тях поотделно.

Спестява ви от караница и объркване

През повечето време хората използват една и съща парола за повечето си акаунти в социалните медии, за да запомнят паролата. Но това може да се окаже грешно решение, защото след като някой научи за вашата парола, той може да получи информация за всичките ви акаунти.

Следователно можете да използвате пароли за автоматично попълване за запомняне на всяка парола, като по този начин запазвате различни пароли за различни приложения за социални медии. Ще спасите всичките си акаунти от хакване и ще се спасите от неприятностите да се опитвате да запомните различни пароли за различни акаунти.

  Спрете известията да събуждате екрана ви, когато функцията „Не безпокойте“ е активирана в Android 7

Най-добрите приложения, които ви позволяват да правите автоматично попълване на Android

Ако сте потребител на Android, вграденият мениджър на пароли на Google може да ви помогне да изпълните задачата за автоматично попълване по-лесно за вас. Други приложения обаче може да ви помогнат да изпълните същата задача. Техният начин на работа и капацитет за съхранение на данни може да се различават. Те могат да работят в различни области и начини за предоставяне на една и съща услуга.

Нека съберем информация за някои от тези приложения за управление на пароли и да видим какви функции предлагат.

Вграден мениджър на пароли на Google

Вграденият мениджър на пароли на Google ви помага да запазвате и осъществявате достъп до паролите си по всяко време. Спестява ви много време, като запазва вашите данни, така че не е нужно да ги въвеждате отново всеки път, когато влезете в акаунт или влезете в друго приложение.

Характеристика

 • Създавайте и запазвайте уникални пароли: Мениджърът на пароли на Google ви помага при създаването на нови пароли за вашите новосъздадени акаунти. След това запазва тази новогенерирана парола и ви я предоставя, когато е необходимо.
 • Защита на вашите запазени пароли: Мениджърът на пароли на Google запазва вашите пароли и също така гарантира тяхната безопасност чрез вградена защита. Можете да бъдете сигурни, че нито една от вашите пароли няма да бъде видяна или използвана от трета страна.
 • Автоматично попълване на пароли, когато е необходимо: Мениджърът на пароли на Google ви помага при автоматичното попълване на паролите в различни акаунти и приложения, когато и където е необходимо.
 • Предложете силни пароли: Когато създавате парола за нов акаунт, Google предлага силни пароли, които ще ви помогнат да защитите акаунта си.
 • Уведомява ви за пароли, които не са безопасни.
 • Блокира неоторизиран достъп.

Мениджърът на пароли на Google управлява всичките ви проблеми с паролата и ви помага да получите достъп до запазената информация по всяко време. Можете да го използвате, за да спестите времето си и проблемите с управлението на няколко пароли едновременно.

1 Парола

Ако търсите алтернатива, която ще улесни въвеждането и запомнянето на пароли за вас, можете да разчитате на 1Password да изпълни задачата вместо вас. 1Password улеснява влизането в акаунти, като запазва идентификационни данни от вашия уебсайт и мобилни приложения. Всеки път, когато започнете да влизате в различен акаунт, можете да използвате 1Password, за да попълните задължителните полета от съхранените данни.

Можете бързо, лесно и гладко да получите достъп до всички запазени данни, без да губите много време. Можете да влезете във всяко приложение със запазената информация, без да излизате от текущата страница. Бързият достъп работи като клавишна комбинация. Той ви предлага идентификационни данни всеки път, когато се опитате да влезете в ново приложение или акаунт. Можете също така да потърсите данните за акаунта, които търсите, от падащото меню и да изберете от широк набор от налични опции.

1Password също ви предпазва от потенциални измами, като записва URL адреса на оригиналния уебсайт и спира опцията за автоматично попълване, в случай че случайно отворите уебсайт за сканиране. Можете да запазвате паролите си на множество устройства, включително iOS, Windows, Linux и др.

LastPass

Когато запомнянето на пароли се превърне в задача, може да се сблъскате с проблеми при опит за достъп до информация на вашето устройство. LastPass е лесен за използване мениджър на пароли, който запазва вашите пароли, данни за карти и т.н., така че да не губите време във въвеждане на данни в различни форми всеки ден. Трябва просто да щракнете върху запазените данни и цялата необходима информация във формуляра ще бъде попълнена автоматично.

  Как да деактивирате услугата Gear VR на Android

Характеристика

 • LastPass събира информация от разширението на вашия браузър и ви позволява да я попълвате автоматично, без да отваряте трезора многократно.
 • Запазете и попълнете автоматично информация на мобилните си устройства само с едно кликване.
 • Генерирайте нова парола с помощта на LastPass всеки път, когато създавате нов акаунт. Веднъж създадена, можете да запазите тази парола в приложението и да получите достъп до нея по всяко време.
 • Запазете идентификационни данни, кредитни карти, адреси и друга важна информация в LastPass.
 • Вашите данни остават защитени от хакери и източници на трети страни.
 • Спестете време чрез автоматично запазена информация, така че да не попълвате информацията във формуляра многократно.
 • Елиминирайте всички грешки, които иначе може да срещнете, ако трябва да запомните всяка парола поотделно.
 • Информацията, която въвеждате и запазвате в трезора, е криптирана, така че не е нужно да се притеснявате за изтичане на вашата лична информация.
 • Всеки път, когато трябва да попълните формуляр, щракнете върху иконата LastPass, за да попълните автоматично цялата информация.
 • Поддържа множество устройства като android, Mac, iPhone и др.

Можете да използвате LastPass, за да запазите парола, адрес за доставка или други подробности и да получите достъп до тях в рамките на секунди, когато е необходимо. LastPass работи интелигентно, за да ви предостави подходящи данни, както и когато е необходимо.

Bitwarden

Увеличете производителността си и улеснете управлението на пароли с помощта на Bitwarden. Bitwarden гарантира безопасността на цялата ви лична информация и пароли, като същевременно гарантира, че не се налага да въвеждате цялата информация отново и отново. Можете да създавате и управлявате уникални пароли за всичките си приложения и акаунти, като използвате Bitwarden.

Характеристика

 • Bitwarden ви предоставя междуплатформен достъп за всички ваши цифрови устройства, включително мобилни телефони, таблети и лаптопи. Можете да запазите няколко пароли в приложението и управлението им не е трудно, когато използвате Bitwarden.
 • Той поддържа 40 различни езика и следователно езикът никога не е бариера.
 • Bitwarden гарантира, че ще ви осигури стабилна сигурност за всички ваши приложения в рамките на минути. Той е лесен за използване и следователно не се нуждаете от огромно количество знания, за да разберете използването на приложението. Управлението на пароли с приложението стана лесно и можете да сте сигурни, че въвеждането, изучаването и запазването на пароли вече не е караница.
 • Криптирането от край до край с Bitwarden гарантира, че нито една от вашите лични данни или пароли не достига до трети страни и цялата ви информация остава в безопасност. Можете да се доверите на приложението за неговата отчетност и сигурност и да сте сигурни, че каквато и информация да въведете, нищо няма да бъде предоставено на ресурси на трети страни.

Много фирми предпочитат да използват Bitwarden, тъй като това е едно от най-добрите приложения за управление на пароли. Помага ви за лесен достъп до съхранената информация и за попълване на важни формуляри за секунди. Това също ще ви спести много време и усилия, така че използването на Bitwarden е отличен избор за запазване и автоматично попълване на пароли във всяко приложение.

Предлага се безплатно, когато планирате да използвате Bitwarden за лични цели. Не трябва да плащате нищо, за да се възползвате от всички функции, които приложението предлага. Въпреки това, ако планирате да го използвате за бизнес цели, може да се наложи да платите определени такси, за да се възползвате от всички функции, които Bitwarden предлага.

Проблеми със сигурността, свързани с автоматичното попълване

Основната цел зад въвеждането на автоматичното попълване е да улесни работата ви. Има обаче много рискове, свързани с използването на автоматично попълване, които може да са причина за безпокойство за вас. Тези рискове включват факта, че тъй като е онлайн източник, фалшив браузър може да заблуди мениджъра за автоматично попълване да му предостави поверителна информация.

 • Хакерите могат да добавят невидим формуляр за автоматично попълване в браузър и вашето автоматично попълване, което го идентифицира като обикновен формуляр, може да попълни автоматично информация на страницата, което води до изтичане на важна и чувствителна информация.
 • Много хора използват една и съща парола за множество акаунти, което означава, че когато вашата една парола изтече онлайн, вие в крайна сметка губите всичките си онлайн акаунти.
 • Изтичането на информация към акаунти на трети страни дори след много сигурност е сериозен проблем. Може да искате да запазите информацията си поверителна. Приложението обаче може да изтече вашата информация към други източници по един или друг начин.
  Нови функции във Firefox 43 за настолни компютри и Android

Тези случаи са сериозна причина за безпокойство, тъй като паролите са важна част от информацията. Разкриването им на някого означава, че вашата важна и чувствителна лична информация се предоставя на хората. След това те могат да използват тази информация срещу вас и да ви създадат много проблеми.

Как да активирате или деактивирате Android Autofill

Активирането или деактивирането на автоматичното попълване не е много трудна задача. Трябва да следвате набор от лесни стъпки, за да активирате автоматичното попълване и да улесните живота си. За да активирате автоматичното попълване в Google, трябва да следвате ръководството стъпка по стъпка, споменато по-долу.

 • Отворете приложението за настройки на вашето устройство.
 • Превъртете надолу до системната опция. Кликнете върху „Клавиатура и въвеждане“ там.
 • След това можете да щракнете върху „Разширени“ и секцията ще се разшири.
 • Докоснете опцията „Услуга за автоматично попълване“ от менюто.
 • Отново щракнете върху опцията „Услуга за автоматично попълване“.
 • Тук ще видите списък с приложения, които можете да използвате за управление на автоматичното попълване на вашето устройство. Google се добавя към този списък по подразбиране. Можете също да добавите други приложения според вашия избор.
 • Докоснете опцията „Добавяне на услуга“.
 • Сега ще бъдете помолени да изберете мениджър на пароли. Можете да изберете Google или друго приложение по ваш вкус. След това вашето устройство ще ви помоли да потвърдите избора си. Докоснете бутона „OK“. Сега автоматичното попълване ще бъде активирано на вашето устройство.
 • Можете да деактивирате опцията за автоматично попълване, като щракнете върху бутона „Няма“, когато бъдете помолени да изберете приложение за автоматично попълване.
 • Вече знаете за стъпките, които трябва да следвате, за да активирате автоматичното попълване на вашето устройство. Автоматичното попълване улеснява живота ви, така че трябва да го активирате на вашето устройство, за да ви спести научаването на различни пароли за различни акаунти и сайтове.

  Заключение

  С напредването на технологиите всеки идва с по-нови идеи, които улесняват живота му. Автоматичното попълване е една функция, която ви позволява да запазвате пароли за различните си акаунти. Много приложения за управление на пароли съхраняват вашата информация и я предоставят за попълване на формуляри, когато е необходимо.

  Можете да използвате вградения мениджър на пароли на Google или да инсталирате приложения от външни източници, за да изпълните задачата. Уверете се, че разбирате аспекта на сигурността, свързан със споделянето и въвеждането на пароли онлайн, и затова бъдете предпазливи.

  Можете да използвате генератора на произволни пароли pctechbg.net, за да създадете сигурни пароли за вашите онлайн акаунти.

  x