Как да активирате и деактивирате информационните карти в Cortana в Windows 10


Cortana в Windows 10 управлява търсенето на вашето устройство, но не се ограничава само до функция за търсене. Подобно на Windows за мобилни устройства, Cortana действа като ваш личен асистент и се опитва да ви даде подходяща информация, без да я поискате. Един от начините, по които Cortana активно ви представя информация, е чрез многото информационни карти, които поддържа. Той може да ви даде най-новия прогноз за времето за текущото ви местоположение или за множество местоположения, да намерите места за слушане наблизо, да ви даде напомняния и много повече. Той също така ви дава новини и спортни актуализации, които може да са важни за вас или не. Ако искате да редактирате информационните карти, които виждате в Cortana, така че да се показват само тези, които са подходящи за вас, ето как можете да го направите.

  Как да стартирате автоматично PowerShell скриптове в Windows 10

Информационните карти на Cortana се управляват от „Бележника“. Notebook се намира в страничната лента в Cortana. Щракнете в полето за търсене, за да отворите Cortana и в страничната лента щракнете върху иконата на Notebook (това е лошо проектираният бутон под иконата Начало). Тук можете да получите достъп до много настройки на Cortana, но за момента сте загрижени за всичко, изброено след „Настройки“.

Всеки запис представлява тип карта, която Cortana може да покаже. Щракнете върху един, за да го редактирате.

Всяка карта може преди всичко да бъде активирана или деактивирана. Превключвателят в горната част на всеки от тях ще ви позволи да го включите или изключите. Настройките и превключвателите, които следват, ви позволяват да персонализирате това, което виждате на картата, но що се отнася до активиране или деактивиране, първият превключвател е единственият, който е подходящ.

  Как да поправите грешка в Windows 10, изтривайки всички настройки при влизане

Понастоящем Cortana не ви позволява да избирате в какъв ред да се показват тези карти, така че единственият начин да редактирате реда им е да ги деактивирате всички и след това да ги активирате отново в реда, в който искате да се показват.