Как да активирате или деактивирате вибрацията на клавиатурата на iPhone

Освен че може да се похвали с няколко нови функции, включително подобрено персонализиране на заключения екран, пароли и редактиране на съобщения, iOS 16 предлага и някои страхотни нови функции. Една от скритите функции в iOS 16 е възможността за активиране на хаптика за клавиатурата на iPhone. За тези, които не знаят, ако активирате тази функция, ще почувствате вибрация, когато пишете на клавиатурата на вашия iPhone. Така че, ако искате да подобрите изживяването си при писане, се препоръчва да следвате това ръководство и да научите как да активирате или деактивирате хаптиката на клавиатурата на iPhone в iOS 16!

Активирайте вибрацията на клавиатурата на iPhone в iOS 16 (2022)

Ако не сте знаели, хаптиката на клавиатурата съществува от дълго време. Много приложения за клавиатура за iOS на трети страни, като Microsoft SwiftKey и Gboard, поддържат тази функция, но същата липсваше в клавиатурата по подразбиране. Потребителите на iPhone са искали тази малка функция от най-дълго време и Apple най-накрая го послуша. Функцията за докосване на клавиатурата се поддържа от всички модели iPhone, съвместими с iOS 16, което означава, че ще получите вибрация, докато пишете на iPhone 8 или по-нова версия.

Включете Haptic Feedback на клавиатурата на iPhone

1. На вашия iPhone, работещ с iOS 16, стартирайте приложението Settings и изберете „Sounds & Haptics“.

2. Сега докоснете „Обратна връзка с клавиатурата“.

  Поправете дистанционното управление на Vizio, което не работи

3. Накрая включете „Haptic превключвател“ и сте готови! Важно е да се отбележи, че можете да деактивирате звука на клавиатурата на тази страница, ако не ви е нужен. За да направите това, изключете превключвателя „Звук“.

Сега изведете клавиатурата по подразбиране на вашия iPhone, за да усетите лека вибрация всеки път, когато натиснете клавиш на клавиатурата.

Деактивирайте хаптична обратна връзка за клавиатура на iPhone

Въпреки че хаптична клавиатура е доста чиста и помага да подобрите изживяването ви при писане, не всеки може да я намери за полезна. За щастие, Apple ви позволява да го изключите с лекота. Просто следвайте стъпките по-долу:

1. Отворете приложението Настройки и отидете на Звуци и тактилни елементи -> Обратна връзка с клавиатурата, както е показано в раздела по-горе.

  Как да коригирате проблеми с Wi-Fi връзката на Samsung TV

2. Сега изключете превключвателя до „Haptic“ и това е всичко. Вече няма да усещате вибрация, когато пишете на клавиатурата на вашия iPhone.

Активирайте и използвайте Haptic Keyboard на вашия iPhone

Ето! Никога не е твърде късно да донесете полезна функция като докосване на клавиатурата за подобряване на изживяването при писане за потребителите. И така, добре е, че Apple донесоха тази отдавна търсена функция на родната клавиатура на iPhone в iOS 16. Освен това, вече имате възможността да редактирате и отменяте iMessage и да правите бързи бележки на iPhone. Така че не забравяйте да проверите тези функции чрез свързаните статии. Също така ни уведомете дали ще се придържате към клавиатура на трета страна или ще преминете към родната клавиатура с добавяне на хаптика на вашия iPhone.