Как винаги да стартирате приложения като администратор на Windows 11

Администраторското разрешение е нещо, от което потребителите се нуждаят, докато деблатират Windows 11 или променят ключови настройки за поверителност на Windows 11. По принцип имате нужда от администраторски права в инструменти на командния ред, програми, помощни програми и друг софтуер, за да правите промени на ниво система. За да спестите време и караница, ви предлагаме подробно ръководство за това как винаги да стартирате приложения като администратор на Windows 11. Това ще ви позволи лесно да отваряте програми с администраторско разрешение по подразбиране в Windows 11. В тази бележка нека преминем към

Стартирайте приложения като администратор по подразбиране на Windows 11 (2022)

Добавихме четири различни метода за стартиране на приложения като администратор по подразбиране в Windows 11. Можете да разширите таблицата по-долу и да преминете към всеки метод, който сметнете за подходящ.

Променете разширените свойства, за да стартирате приложения с администраторски права

За да стартирате винаги приложения като администратор на Windows 11, трябва да получите достъп до разширеното свойство на програмата и да направите промени там. Трябва да направите това за всяка програма, до която искате да имате администраторски достъп по подразбиране. Ето как да го направите.

  Как да инсталирате актуализацията на Windows 10 от октомври 2020 г. (20H2)

1. Натиснете клавиша Windows и въведете името на програмата, която искате да изпълнявате винаги като администратор. Например, написах „команден ред“. Сега кликнете върху „Отваряне на местоположението на файла“ в десния прозорец.

2. След това щракнете с десния бутон върху неговия пряк път и отворете „Свойства“.

3. Сега кликнете върху „Разширени“ под раздела „Пряк път“.

4. Тук поставете отметка в квадратчето за „Изпълни като администратор“ и щракнете върху „OK“. Това ще гарантира, че командният ред (или която и да е програма, която сте избрали) винаги ще се отваря с администраторски права.

5. Повторете този процес за всички приложения, които искате да стартирате като администратор по подразбиране в Windows 11.

Стартирайте приложение като администратор с клавишна комбинация

Ако не искате да променяте разширените свойства на всяка програма, ето страхотна клавишна комбинация на Windows 11, която ви позволява бързо да отваряте програми с администраторски права.

Натиснете „Ctrl + Shift“ на клавиатурата и щракнете върху програмата, която искате да стартирате или от лентата на задачите, или от менюто „Старт“. Тази клавишна комбинация ще принуди приложението да стартира с администраторски достъп. Можете също да отваряте програми от прозореца Run, като натиснете „Ctrl + Shift + Enter“. Колко готино е това? Така че продължете и опитайте тази клавишна комбинация, за да стартирате винаги приложения като администратор на Windows 11.

  Какво представлява пряк път за създаване на нова папка в Windows 10

Стартирайте приложения с разрешение на администратор в режим на съвместимост

Въпреки че режимът на съвместимост ви позволява да стартирате много по-стари приложения в Windows 11 и 10, има още една полезност на този режим. Позволява ви винаги да отваряте програми с администраторски права. Това може да е полезно за самостоятелни приложения, които не изискват инсталация и не идват с пряк път. Ако първият метод не работи за вас, това със сигурност ще помогне.

1. Щракнете с десния бутон върху програмата и отворете „Свойства“.

2. След това преминете към раздела „Съвместимост“. Тук поставете отметка в квадратчето за „Стартирайте тази програма като администратор“. Сега щракнете върху OK и сте готови. Оттук нататък програмата винаги ще работи като администратор на Windows 11.

Винаги отваряйте PowerShell като администратор на Windows 11

PowerShell е едно от често срещаните приложения, които хората отварят като администратор в Windows 11. И за да спестите време, PowerShell предлага вградена настройка, която ви позволява винаги да отваряте инструмента на командния ред с повишено разрешение. Въпреки това, настройката в приложението е достъпна под Windows Terminal Preview (версия 1.13 или по-нова), която е на път да стане инструмент за команден ред по подразбиране в Windows 11. Бих предложил, ако използвате PowerShell, да го отворете чрез Windows Terminal Preview, тъй като също така поддържа различни функции за персонализиране. С казаното, ето как да превключите важната настройка, за да отворите Powershell с администраторски права.

  Коригирайте опцията за WiFi, която не се показва в Windows 10

1. Натиснете клавиша Windows и въведете „терминал“. Щракнете, за да го отворите.

2. След това щракнете върху иконата със стрелка надолу и отворете „Настройки“.

3. Тук преминете към раздела „Windows PowerShell“ от лявата странична лента и активирайте превключвателя „Изпълни този профил като администратор“ в десния панел.

4. Накрая кликнете върху „Запазване“ и сте готови. Сега, когато отворите PowerShell в Windows Terminal, той ще се отваря с администраторски права в Windows 11.

Повишете администраторските привилегии в Windows 11 по подразбиране

И така, това са четирите метода, които ви позволяват винаги да стартирате приложения като администратор на Windows 11. Обикновено предпочитам изящния бърз клавиш, но ако използвате програма редовно с администраторски достъп, продължете и променете разширените свойства на тази програма. Това ще ви спести много време и караница. Както и да е, това е всичко от нас. Ако искате да поправите дискови грешки в Windows 11, следвайте нашето ръководство и намерете подходящо решение. И ако се сблъсквате с проблеми с паметта в Windows 11, като например високо използване на RAM, изтичане на памет и други, тогава нашият урок със сигурност ще ви помогне да премахнете тези проблеми. И накрая, ако имате някакви въпроси, уведомете ни в секцията за коментари по-долу.