Как бързо да добавяте връзки, снимки и медии към Apple Notes на iPhone и iPad

Apple Notes е чудесно място да организирате мислите си и да събирате вашите изследвания. Ако изучавате или проучвате онлайн за проект, ето как можете бързо да добавяте връзки, снимки и други медии директно към Apple Notes.

Добавете всичко с помощта на листа за споделяне

Най-лесният начин да добавите нещо към Apple Notes е като използвате разширението Notes в листа Споделяне. Тази функция е достъпна практически навсякъде. Ако можете да видите бутон за споделяне, можете да споделите съдържанието с Apple Notes. Работи във всички приложения на Apple по подразбиране, заедно с приложения на трети страни.

Използвайки този метод, можете да добавяте връзки, снимки, видеоклипове, местоположения на карти, PDF файлове и екранни снимки към приложението Notes.

Например, да кажем, че проучваме начини за дезинфекция и почистване на всички наши джаджи и искаме да съберем всички връзки и съвети в една бележка (или различни бележки).

За да започнете, отворете уеб страницата в Safari, след което докоснете бутона Споделяне.

Тук докоснете опцията „Бележки“ от секцията с приложения. Ако не виждате приложението Notes тук, прекарайте пръст до края на списъка, след което докоснете бутона „Още“, за да го добавите. Разгледайте нашето ръководство за персонализиране на листа за споделяне за подробни инструкции.

  Как да стартирате приложения на вашия Mac

Сега ще видите разширението за споделяне на Notes. Връзката ще бъде в текстовата област, във формат на богат текст, показваща заглавието и изображението на функцията. Можете да докоснете областта над връзката, за да добавите всяка информация, която искате да изпратите към приложението Notes (например наблюдения или бележки към връзката). Първият ред текст автоматично става заглавие на бележката.

Тъй като това е първият път, когато използвате разширението за бележки в листа за споделяне, ще видите опцията за запазване на подробностите в нова бележка (обозначена с опцията „Нова бележка“ в опцията „Запазване в“). След като добавите цялата информация, докоснете бутона „Запазване“.

Ще бъдете върнати обратно на оригиналната страница и връзката ще завърши в нова бележка.

Сега отидете до друга уеб страница, докоснете бутона Споделяне и отново изберете разширението за бележки.

Сега ще видите промяна в опцията „Запазване в“. Той ще покаже заглавието на бележката, която току-що създадохте. Ако искате да добавите тази връзка в края на предишната бележка, не е нужно да променяте нищо. Просто добавете текста и продължете.

Но ако искате да създадете нова бележка, докоснете опцията „Запазване в“.

Тук докоснете бутона „Създаване на нова бележка“.

По подразбиране разширението Notes винаги показва създадената по-рано бележка като местоназначение. Ако искате да създадете нова бележка, ще трябва да превключвате към нея ръчно всеки път.

  TagSpaces комбинира текст и цветове в интелигентна система за маркиране на файлове

След като сте доволни, докоснете бутона „Запазване“.

Можете да следвате същия процес от всяко приложение, за да запазите съдържание в Apple Notes.

Опитайте да копирате и поставите

Ако не искате да използвате листа за споделяне или ако просто искате да добавите малко текст към приложението Notes, най-лесната опция е да копирате и поставите. Това работи и за медии и документи.

Първо изберете съдържанието, което искате да изпратите до Apple Notes. След това го натиснете и задръжте. От контекстното меню докоснете бутона „Копиране“.

Отворете приложението Apple Notes и отидете на бележката, където искате да добавите информацията. След това докоснете двукратно в празното пространство и изберете опцията „Поставяне“.

Ако използвате iOS 13, iPadOS 13 или по-нова версия, можете също да използвате новите жестове за редактиране на текст.

Използвайте плъзгане и пускане на iPad

Потребителите на iPad трябва да опитат да прегърнат функцията за плъзгане и пускане, за да споделят съдържание от едно приложение в друго. Когато имате две приложения едно до друго, е много по-бързо просто да вземете връзка и да влезете в друго приложение.

Но можете да използвате плъзгане и пускане, дори ако не използвате Split View.

Първо, докоснете и задръжте връзката, текста или медия и го плъзнете малко, за да го вземете.

Сега използвайте другата си ръка, за да плъзнете нагоре от долната част на екрана, за да изведете Dock. От тук изберете приложението Notes. (Ако нямате приложението Notes във вашия Dock, можете вместо това да отидете на началния екран.)

  Какво е атака на „зла прислужница“ и на какво ни учи?

Придвижете се до бележката, докато държите съдържанието с пръст.

След като бележката се отвори, използвайте пръста си, за да се придвижите до мястото, където искате да я поставите. Просто пуснете пръста си, за да пуснете съдържанието на място.

Лесно намиране на всички прикачени файлове

Вече има по-лесен начин да филтрирате само бележки с прикачени файлове в Apple Notes.

В приложението Бележки отидете в раздела Всички бележки и плъзнете надолу и докоснете лентата „Търсене“.

Тук от секцията Предложени изберете опцията „Бележки с прикачени файлове“.

Приложението за бележки вече ще филтрира само бележки с прикачени файлове. Можете да изберете да търсите заглавие на бележката, за да стесните още повече резултатите от търсенето.

Нов сте в приложението Notes? Научете как може да ви помогне да организирате мислите си.

x