Как автоматично да улавяте акценти в играта с всеки GPU

бързи връзки

Ключови изводи

  • Повечето софтуери за подчертаване на игри маркират само събития, които се случват по време на пълен запис, или изискват ръчно да използвате клавишни комбинации, за да ги заснемете сами.
  • Outplayed е базирано на събития приложение за заснемане на акценти, което автоматично улавя събития в играта като смъртни случаи, нокдауни и хедшотове.
  • За разлика от GeForce Experience, нямате нужда от Nvidia GPU, за да използвате Outplayed.

Въпреки че много компютърни геймъри използват GeForce Experience за заснемане на акценти от играта, софтуерът изисква Nvidia GPU. За щастие, Outplayed може автоматично да улавя акценти с всяка марка графична карта.

Защо повечето приложения за заснемане на акценти са лоши

Ако някога сте чували за термина „изрежете“, ще знаете, че наистина няма приложение за заснемане на игри, което да може да направи това автоматично вместо вас. GeForce Experience на Nvidia може автоматично да улавя акценти, но има два основни недостатъка: само няколко популярни игри го поддържат и имате нужда от Nvidia GPU.

Въпреки че можете да записвате игра в Windows, повечето алтернативни приложения за подчертаване изискват да натиснете клавишна комбинация, за да запишете последните няколко секунди или минути. Това лесно може да бъде забравено, когато сте фокусирани върху играта.

  7 най-добри IDE за бази данни за бърза разработка

Някои подчертават акценти на приложения, но те изискват да запишете цялата сесия. Това ви оставя с огромен файл и трябва да сортирате кадрите, за да намерите кой клип е от кой мач.

Как да използвате Outplayed за запис на акценти от играта

Overwolf

От многото приложения за подчертаване, които съм пробвал, Outplayed го прави по-добре от всяко друго. Той използва заснемане на базата на събития; като заснемане на смъртни случаи, нокдауни и удари в главата.

Той също така идва с потребителски интерфейс, който се отваря след сесията ви за игри, така че можете да редактирате, запазвате и качвате всичко от приложението. Почти няма удар в производителността, въпреки че системите от по-нисък клас може да почувстват влияние.

Nvidia изисква от разработчиците да внедрят функцията за подчертаване в играта си, но софтуерът на Outplayed може да разпознае тези събития в играта. Ето как Outplayed поддържа над 2000 игри, като общността гласува за следващата игра, към която да добави поддръжка.

1. Инсталирайте Outplayed

Ако искате да използвате Outplayed, вземете го от Магазин за приложения Overwolf. Просто изтеглете и стартирайте изпълнимия файл, който инсталира Outplayed.

Може също да искате да деактивирате наслагването на GeForce, за да избегнете припокриващи се клавишни комбинации.

  AI копилот на Microsoft в приложения на Microsoft 365 & Win 11 приложения по подразбиране

2. Уверете се, че вашата игра се поддържа

Outplayed поддържа повечето онлайн мултиплейър игри, които имат състезателна страна. Това означава, че ако играта, която играете, е популярна и има вашите обичайни събития за убийство, смърт и помощ; вероятно го поддържа.

Когато стартирате игра за първи път, ще се появи изскачащ прозорец, който ви подканва да изберете дали искате да запишете цялата сесия, да я запишете ръчно или да използвате автоматично записване, ако го поддържа. Това може да стане досадно, но можете да го изключите в раздела Известия в горния ляв ъгъл на настройките.

Можете да проверите настройките и да щракнете върху бутона + и да потърсите вашата игра, ако Outplayed вече не я е открил. Ако щракнете върху вашата игра в списъка Моите игри, тя трябва да има секция за автоматично заснети събития, ако Outplayed го поддържа за играта.

Например Apex Legends има осем събития, които могат да задействат автоматично заснемане.

Докато сте в настройките, може да искате да изключите Open Outplayed, когато играта приключи, в случай че тази функция ви дразни. Въпреки това ми е удобно да не забравям да запазя хубави клипове.

3. Персонализирайте вашите важни събития

В случай, че не искате да пропуснете моменти, които натрупват или се случват след събитието, можете да персонализирате продължителността преди и след тези събития.

За да персонализирате събитията, отидете в настройките чрез иконата на зъбно колело в долния ляв ъгъл, след което щракнете върху играта, която искате да персонализирате. В настройките на играта щракнете върху Разширени опции, за да отворите плъзгачите на събитията и изберете колко дълго искате да бъде продължителността преди и след. Въпреки това през повечето време настройките по подразбиране са доста добри.

  Научете ново умение през 2022 г. с тези приложения

Ако се притеснявате за съхранението с цялото автоматично записване, можете да зададете лимит за съхранение. Ще изтрие най-стария клип, след като премине ограничението. Не се притеснявайте, можете да добавите клип като любим като щракнете върху иконата на звезда, за да не бъде изтрит.

4. Прегледайте, запазете или редактирайте акцентите си

Когато приключите с играта, Outplayed ще се отвори автоматично след затваряне на играта, така че да не забравите да прегледате и изберете любимите си клипове.

Outplayed знае дали сте започнали нов мач. Това означава, че вашите клипове не се объркват. Можете също така да сортирате по игра и дата, в случай че търсите по-стар клип.

Ако даден клип е твърде дълъг, можете да го отворите в редактора или да щракнете върху бутона Бързо редактиране, за да го запазите бързо като нов клип.

Това няма да изтрие оригиналния клип, а ще създаде нов клип с дължината, на която сте го редактирали.

Можете също така да преименувате клипа, за да го намерите лесно във файловия мениджър, ако искате да го качите ръчно. За да отидете до местоположението на клипа във File Explorer, можете да щракнете върху иконата на папка в горния ляв ъгъл до иконата на звезда.

Вече можете ръчно да качвате своя геймплей в YouTube, Twitter, Facebook или където искате да споделяте вашите клипове. Надяваме се да ви хареса да използвате Outplayed и никога да не пропускате най-добрите си моменти в игрите си.