Как автоматично да спрете Netflix на iOS след определено време

Заспивате ли, гледайки Netflix на телефона си? За разлика от неговата уеб версия, приложенията на Netflix не питат дали все още гледате. Докато приложението Netflix се възпроизвежда на телефона ви, екранът няма да заспи. Ако заспите с възпроизвеждане на приложението, батерията на телефона ви ще се изтощи до нула. Има доста прост начин за автоматично спиране на Netflix и заспиване на вашия iPhone след определено време.

Автоматично спиране на Netflix

Номерът се крие в приложението Clock на iOS. Има вграден таймер, който, когато изтече, възпроизвежда тон, за да ви предупреди, че таймерът е готов. Ако превъртите надолу списъка с тонове, които можете да зададете за таймер, ще видите опция, наречена „Спри възпроизвеждане“.

  Как да персонализирате помощното докосване в iOS

Това, което прави, е, че безшумно прекратява таймера и в процеса заключва телефона ви. Няма значение дали нещо се възпроизвежда на екрана ви. Това може да бъде приложението Netflix или музикално приложение, таймерът ще ви върне на началния екран и ще заключи телефона ви, когато приключи.

За да го използвате за Netflix, познайте колко дълго ще го гледате. Отворете приложението Часовник и отидете на раздела Таймер. Задайте таймера, за да съответства на времето ви в Netflix. Докоснете опцията „Когато таймерът свърши“, превъртете надолу списъка с сигнални тонове и докоснете „Спиране на възпроизвеждането“ в края.

  Как да получите достъп до гласови бележки на iOS в Windows 10

Гледайте Netflix или друго приложение за стрийминг на видео, като YouTube. Наистина няма значение. Когато таймерът изтече, ще се върнете към началния екран и телефонът ви ще бъде заключен.

Може да се чудите защо приложения като Netflix пречат на екрана да заспи и това е, защото ако гледате нещо, каквото и да е, не искате телефонът ви да заспи по средата. Удобно е, когато гледате, и неудобно, когато заспите и имате нужда от начин да затворите приложението след това.

Приложенията, въз основа на това, което правят, имат свободата да предотвратят заспиване на екрана. Макар че това са предимно медийни приложения и видеоплейъри, които използват това, игрите също могат да го използват. Някои игри може да го използват, защото е необходимо за тях, докато други могат да го използват злонамерено, например, колкото по-дълго приложението остава на екрана ви, толкова повече реклами може да ви показва в играта.

  Кривата на шофиране измерва вашето поведение и стил на шофиране [iOS]

Споменахме, че това работи буквално за всяко приложение, така че ако не заспите, гледайки Netflix, а вместо това заспивате, слушайки бял шум или нещо друго, можете да използвате таймера, за да заключите телефона си, след като заспите.

Posted in iOS