Как автоматично да отваряте връзки в Chrome на iPhone и iPad

Apple не ви позволява да промените браузъра по подразбиране на вашия iPhone или iPad. Ако докоснете връзка, тя ще се отвори в приложението Safari. Вместо да правите танца на копиране и поставяне, използвайте този пряк път за автоматично отваряне на връзки в Chrome.

Ако не сте наясно, Shortcuts е вграденият инструмент за автоматизация, достъпен на iPhone и iPad (намира се в iOS 13, iPadOS 13 и по-нови версии). Не позволявайте на думата за автоматизация да ви плаши. Не е необходимо сами да създавате никаква автоматизация. Можете да използвате преки пътища за автоматизация, създадени от някой друг, което е точно това, което ще правим днес.

Ще използваме прекия път „Отваряне в Chrome“. Но тъй като не е наличен в галерията с преки пътища, първо ще трябва да го изтеглите и добавите. И за да направите това, ще трябва да активирате функцията „Недоверени преки пътища“. Apple блокира преките пътища, изтеглени от интернет, по подразбиране от съображения за поверителност.

  Какво е XLR микрофон и защо да го искам?

За да активирате функцията за ненадеждни преки пътища, отворете приложението „Настройки“ на вашия iPhone или iPad и след това отидете в секцията „Преки пътища“. Тук докоснете превключвателя до опцията „Разрешаване на ненадеждни преки пътища“.

От изскачащия прозорец докоснете бутона „Разрешаване“ и въведете паролата за заключване на екрана на вашето устройство, за да потвърдите.

Сега можем да сме на път да инсталираме прекия път.

Първо, отворете Отворете в Chrome iCloud връзка на пряк път в Safari. След като страницата се зареди, докоснете бутона „Вземете пряк път“.

Това ще отвори прекия път в приложението „Преки пътища“. Плъзнете надолу и докоснете бутона „Добавяне на ненадежден пряк път“.

  Как да споделяте и присвоявате напомняния на iPhone и iPad

Ще видите, че прекият път ще бъде добавен в края на вашата библиотека. Няма какво повече да правите в приложението Shortcuts.

За да видите прекия път в действие, отворете приложение или страница (като Twitter) и след това докоснете и задръжте връзка, която искате да отворите в Chrome.

След това докоснете бутона „Споделяне“ от изскачащото меню.

Ако вече сте на страницата в Safari, която искате да отворите в Chrome, докоснете бутона Споделяне от долната лента с инструменти.

Сега плъзнете нагоре в листа Споделяне и превъртете покрай секцията с приложения. В секцията Действия докоснете прекия път „Отваряне в Chrome“, който току-що добавихме.

Когато изберете бутона, ще видите потребителския интерфейс за преки пътища за част от секундата и след това страницата ще се зареди в Google Chrome.

  Как да разберете дали вашият MacBook се зарежда

Искате ли да изследвате преките пътища още по-далеч? Ето как да настроите пряк път за бързо отваряне на страница с настройки на вашия iPhone и iPad и ето как да създадете реални автоматизации, които се задействат в определен момент или когато отворите приложение.

x