Какво ще се покаже при проверка на фона? 9 неща, които можете да намерите

Знаете ли, че има огромно количество информация за всеки един американски гражданин, свободно и открито, достъпна за всеки? Не само това, което публикувате във Facebook, може да каже на света всичко за вас, но федералното и щатското правителства също поддържат записи за различни аспекти от живота ни и голяма част от тези данни са обществено достояние. Ето как работят сайтовете за проверка на фона. Те могат да имат достъп до тези публично достъпни данни бързо и ефективно и да съставят отчети за почти всички в САЩ. Ето защо сайтовете за проверка на фона са чудесно място да отидете, ако искате да разберете за онзи странен човек, който току-що се нанесе в съседната врата, за мъжа, за който съпругата ви продължава да говори, че току-що е започнал в нейния офис, или ако се опитвате да проследите загубени отдавна приятели или семейство.

Но до какъв тип информация имат достъп тези сайтове за проверка? Това не е лесен въпрос за отговор. Всички сайтове за проверка на фона работят по различни начини и данните, до които имат достъп, ще зависят от редица различни фактори. Но най-общо казано, всички най-добри сайтове за проверка на фона ще имат достъп до едни и същи видове информация. В тази статия ще ви кажем точно вида информация, която можете да очаквате да видите, ако използвате сайт за проверка на фона, както и ще дадем някои препоръки за това кои сайтове за проверка ще ви дадат достъп до най-изчерпателния набор от информация.

Какво ще се покаже при проверка на фона?

Преди да започнем да обсъждаме кои сайтове за проверка на фона предлагат най-изчерпателния набор от търсения, струва си да подчертаем точно какъв вид информация можете да очаквате да се покаже, когато стартирате проверка на фона на някого. Както вече обсъдихме, сайтовете за проверка на фона ще търсят в голямо разнообразие от публично достъпни източници на данни, за да се опитат да разберат колкото е възможно повече за лицето, което търсят. Но какво всъщност съдържат тези публично достъпни данни?

Търсете над 1 милиард публични записи

Извършете изчерпателна проверка на фона на…

Може да изненада някои читатели да разберат, че федералното правителство на САЩ, правителствата на щатите и техните различни агенции всъщност притежават много информация за нас. Правителствените закони за прозрачност изискват голяма част от тази информация да бъде публично достъпна, но това не означава, че можете просто да търсите в интернет и да я намерите. Голяма част от тази информация се съхранява в големи бази данни, до които имате свободен достъп, но често ще трябва да плащате такса, за да направите това. Данните за дадено лице също могат да бъдат погребани заедно с милиони други записи, което затруднява идентифицирането на подходяща информация за лицето, което търсите. Но за какви точно данни говорим. Различните сайтове ще използват различни източници, но най-общо казано, можете да очаквате вашия сайт за проверка на фона да може да разбере повечето от следните неща:

1. Лична информация

Уебсайтът за проверка на фона обикновено има достъп до широк спектър от лични данни за дадено лице. Това е възможно дори когато се основава на много ограничено количество информация, предоставена за започване на търсенето. Публичните записи обикновено ще могат да идентифицират всички момински имена или промени в законното име, които дадено лице е направило. Записите за брак също са публично достъпни, така че може да се състави и история на връзките. Обикновено е възможно да се състави списък с телефонни номера и имейл адреси, които също са свързани с дадено лице. Подробности за най-близките членове на семейството и близките сътрудници също могат да бъдат открити. Освен това, както настоящите, така и предишните адресни записи също могат да бъдат събрани.

2. Съдебни досиета

Всички наказателни присъди, които дадено лице има, независимо дали са постановени на федерално, щатско или окръжно ниво, ще се записват за неопределено време и при почти всички обстоятелства могат да бъдат разкрити от сайт за проверка. Много сайтове също ще могат да проверяват източници като регистрите на сексуални престъпници. Повечето сайтове ще проверяват под всякакви алтернативни имена, за които може да са открили, че дадено лице също е използвало в миналото. Ако въпросното лице има някакви неосъждания (като арести, заповеди, обвинения, които са били отхвърлени и т.н.), те обикновено се съхраняват в досие в продължение на 7 години, така че всяка скорошна история също може да бъде докладвана. Някои от тези записи може да не са достъпни за цифров достъп. В тези случаи най-добрите сайтове за проверка ще могат да изпратят лично изследовател в съдебната палата, за да търси ръчно в записи, за да гарантира, че нищо не се пренебрегва.

3. Финансови записи

Много записи за финансовата история на дадено лице също са достъпни за достъп. Тази информация може да ви разкаже много за тяхната личност и как живеят живота си, както и колко пари имат. Повечето сайтове ще могат да докладват за бизнесите, в които имат дял, каква собственост притежават и подробности за всички други големи активи, които могат да бъдат записани на тяхно име. Те ще могат да разберат дали имат досие за фалит или някакви финансови запори срещу името си. Подробностите за техния социалноосигурителен номер трябва да бъдат достъпни, както и всякаква информация за кредитния рейтинг, която също се съхранява.

  Как да играете Couch Co-Op в „Animal Crossing: New Horizons“ (с една конзола за превключване)

4. Трудови книжки

Има редица различни публично достъпни източници, които сайтът за проверка може да използва, за да състави доста точна история на заетостта за почти всеки човек. Това може да включва такива подробности като за коя компания е работил дадено лице, на кои дати е започнала и приключила работата му и каква роля е изпълнявала. Допълнителна информация, като заплата и получена професионална квалификация, също понякога е налична.

5. Записи за шофиране

DMV съхранява подробни записи за историята на шофиране на всеки, всички от които са публично достъпни. Това означава, че освен информацията за лиценза, сайтът за проверка на фона също е в състояние да разкрие дали дадено лице има глоби за трафик, нарушения на шофиране в записа си или някога е имало временно прекратяване или отнемане на лиценза. Друга информация, която не се съхранява от DMV, но която също е често достъпна, включва подробности за всички катастрофи, в които са участвали, обвинения за шофиране в нетрезво състояние и дори по-леки инциденти.

6. Образователни записи

Възможно е също така сайтовете за проверка на фона да имат достъп до различни подробности за образователната история на дадено лице. Това може да включва кои училища и университети са посещавали, какви курсове са учили, докато са там, и дори какви квалификации са постигнали.

7. Военна документация

Ако човек е служил в някоя от въоръжените сили на САЩ, ще има много информация за него, съхранявана в публичното пространство. Това ще включва такива подробности като датата и местоположението на всяка активна служба, датите, на които са се присъединили и напуснали въоръжените сили, домашния им адрес по време на техния период на служба, техните записи за военно образование, какви звания и кога са имали, какви медали са спечелили , плюс различни други военни детайли.

8. Лицензи

Има редица дейности в САЩ, които се нуждаете от лиценз, за ​​да извършвате законно. И ако притежавате такъв лиценз, тази информация също е публично достъпна. Това означава, че сайтът за проверка на фона е в състояние да извърши търсене на лицензи, за да открие такива неща, като например дали дадено лице притежава свидетелство за пилот, лиценз за оръжие, лиценз за всякакъв вид медицинска практика, лиценз за частен детектив или адвокат Разрешително. Тези проверки на лиценза могат също така да открият повече информация, като жалби срещу притежател на професионален лиценз или допълнителни сертификати, притежавани съгласно съществуващ лиценз.

9. Профили в социалните мрежи

Много хора прекарват часове в публикуване на всякакви подробности за личния си живот в сайтовете на социалните медии. Но мнозина оставят тази информация в публичното пространство, вместо да я изброяват частно. В резултат на това често е възможно сайтовете за проверка на фона да изградят доста точен портрет на живота на човек, използвайки само техните акаунти в социалните медии. Това може да включва подробности за взаимоотношенията, приятелските мрежи, заетостта и къде живее човек. Те също така често могат да получат и актуални снимки на човек.

Кои сайтове за проверка на фона са най-изчерпателните?

В момента има много сайтове за проверка на фона, но някои предоставят много по-добра услуга от други. Трудността, пред която са изправени много потребители, е как да определят кой е най-добрият сайт за тях. Каквато и да е причината да искате да извършите проверка на някого, вероятно е да искате да получите възможно най-много информация от вашето търсене. Ето защо обхватът на информацията, в която сайтът за проверка ще търси, е важен. Но количеството не винаги се равнява на качеството и макар достъпът до широк спектър от източници да е важен, има и други критерии, които също трябва да се използват при избора на услуга.

Нашите критерии за подбор

Това е основата, на която съставихме нашия списък с препоръчани сайтове за проверка в тази статия. Всички предлагат достъп до огромен набор от публично достъпни източници на данни. Но всички предлагат много повече освен това. Критериите, които сме използвали, за да идентифицираме нашите препоръчани сайтове за проверка на фона, са:

Пълен набор от източници на данни – Повечето хора, извършващи проверка на фона, искат достъп до възможно най-много информация, така че всички наши препоръки гарантират търсене във всички налични източници на данни.
Правилно проучване – Провеждането на задълбочени и надеждни изследвания е също толкова важно, колкото и достъпът до източниците и всички препоръчани от нас сайтове за проверка на фона имат голяма репутация за точни и надеждни изследвания.
Точни и разбираеми отчети – Крайният продукт от всяка проверка на фона е окончателният отчет, така че ако това не е добре написано, целият процес може да бъде безполезен. Всички наши препоръки предлагат подробни, точни и добре представени окончателни отчети.
Персонализиране на търсенето – Различните проверки на фона изискват различни резултати и почти всички имат различна информация, за да се откажат предварително. Най-добрите сайтове предлагат гъвкаво търсене и могат да намерят информация въз основа на минимално количество данни.
Лесна употреба – Сайтовете за проверка на фона са склонни да използват онлайн табло за управление, за да позволят на потребителите да управляват своите търсения и резултати. Някои табла за управление обаче са много по-добри от други и нашите препоръки са сред най-добрите.
Надеждна поддръжка на клиенти – Поддръжката на клиенти може да бъде жизненоважна за клиентите на сайта за проверка, така че всички наши избрани предлагат страхотна услуга за поддръжка, която е достъпна за дълги часове и може да бъде достъпна по много начини.
Мобилни приложения – Всички искаме да имаме достъп до данните си в движение в наши дни, така че всички наши препоръчани сайтове за проверка на фона предлагат мобилни приложения като стандарт.

  Как принудително да затворите приложения на iPhone или iPad

Трябва да се отбележи, че проверката на фона не е точна наука. Без значение до колко източници на данни има достъп до сайта, той все още може да прави грешки понякога. Но сайтовете за проверка на фона, които препоръчахме в тази статия, са сред най-надеждните и точни на пазара в момента. Това беше показано както в нашето собствено тестване, така и в обратната връзка, която получихме от потребителите. В резултат на това сме уверени, че ако информацията е там, тези четири сайта ви предлагат най-добрия шанс да я намерите.

1. Проверено

Друг сайт за проверка на фона, който предлага широка гама от източници на данни, е BeenVerified. Те също така дават впечатляващи резултати. Цените на BeenVerified са малко по-високи от Intelius и ако сме честни, тяхната ценова структура не е толкова ясна. При стандартните им цени можете да очаквате от тях да открият информация, включително пълно име и данни за контакт. Можете също да получите достъп до финансови записи, отчети за имоти, снимки в социалните медии, криминални досиета и присъди, история на адресите и имената на известни роднини.

Ако нямате нищо против да платите малко повече, BeenVerified казва, че могат да копаят още по-дълбоко и да разкопават още повече като част от своите премиум търсения. Изчерпателните отчети на BeenVerified са лесни за разбиране. Те също така предлагат страхотни приложения за iOS и Android устройства. Можете да се свържете с ефективна услуга за поддръжка на клиенти по имейл или телефон през цялото им дълго работно време, седем дни в седмицата.

2. Незабавен CheckMate

Когато за първи път отворите сайта за проверка на фона на Instant CheckMate, се сблъсквате с изскачащ прозорец, който ви предупреждава, че проверките на фона могат да разкрият шокираща информация. Това е вълнуващ маркетингов трик, разбира се (те не са единственият сайт, който го използва), но в случая с CheckMate, това със сигурност е вярно, като се има предвид набора от източници, които използват.

Основната услуга CheckMate ще търси информация като статус на сексуален престъпник, криминални досиета, записи за брак и развод, данни за роднини, история на адресите и всякакви обществени профили в социалните медии. Ако искате да получите достъп до такива подробности като финансова история, съдебни записи, шофьорски книжки и свидетелства за оръжие, ще трябва да изкашляте малко повече за техния премиум план. CheckMate също е в по-скъпия край на пазара за проверка на фона, но те предоставят страхотна услуга.

Техните отчети са превъзходни – едни от най-добрите, които сме срещали – и тяхното обслужване на клиенти е достъпно денонощно по телефона или по имейл. В момента те предлагат само приложение за устройства с Android, което е жалко, но за всички, освен потребителите на iOS устройства, CheckMate поставя всички квадратчета.

3. Истинотърсач

Truthfinder твърди, че търси в милиони публични записи, за да предостави такава информация като данни за контакт, настоящ и предишни адреси, криминални и съдебни досиета, записи за шофиране, лична информация и данни за известни роднини. Тяхната услуга за дълбоко уеб проучване може да прокопае повече онлайн и социални медийни записи, отколкото всеки от конкурентните им сайтове, предоставяйки уникални прозрения за информацията, публикувана на почти всеки голям сайт за социални медии.

Truthfinder е друг сайт за проверка на фона, който предлага двустепенна услуга с информация като образователна история на дадено лице, записи за регистрация на гласоподаватели, лицензи, които се появяват само при търсенето на първокласно ниво. Те също имат само приложение за Android в момента, което е жалко. Но те също така правят денонощна поддръжка на клиенти, която не само е наистина висококачествена, но се предоставя и на безплатен номер. И техните окончателни отчети са добре представени и лесни за следване. Truthfinder е друга услуга, за която потребителите могат да бъдат сигурни, че ще се задълбочи в огромен набор от източници на данни и ще открие толкова информация, колкото е вероятно да намерите навсякъде.

1. Интелий

Те не само предлагат едно от най-широките търсения наоколо, но се предлагат на много разумна цена. Тяхната обширна услуга включва и такива функции като услуга за обратно търсене на телефонен номер. Intelius ще се стреми да събере информация за такива неща като криминални досиета на дадено лице, тяхната финансова история, имотни записи, образователна история и много други. Това, което особено ни впечатли, беше вниманието им към детайлите. И ясно е, че не сме сами. Intelius вече е извършил повече от 50 милиона проверки за доволни клиенти от цяла САЩ.

Друго приятно докосване с Intelius е човешкият елемент в тяхното изследване. Например, те могат също да изпратят лице да търси в недигитализирани записи в наказателни и граждански съдилища. Това помага да се гарантира, че техните автоматизирани системи остават на курс и помага за подобряване на степента на точност на отчетите. Онлайн таблото за управление на Intelius е добре проектиран и лесен за използване инструмент и репутацията им за изготвяне на точни и лесни за четене окончателни отчети е страхотна за стартиране. Предлагат се и специални приложения, налични за устройства с Android и iOS, както и отличен екип за обслужване на клиенти, с който можете да се свържете по имейл, по телефона или чрез тяхната онлайн услуга за отстраняване на неизправности. Както се прилагат услугите за цялостна проверка на фона, Intelius е просто най-добрият в бизнеса.

  Как да изтегляте безплатни електронни книги с Amazon Prime

Какво е сайт за онлайн проверка на фона?

Сайтовете за онлайн проверка на фона използват най-новите технологии за търсене в милиони различни записи и компилират тази информация, за да изградят доста точен профил на почти всяко лице. Нещо повече, тези типове сайтове изпълняват тази услуга много по-бързо, отколкото всеки един от техните клиенти би могъл да се надява да постигне сам. Цялата информация, през която търсят, е законно отворена и вече е обществено достояние, така че няма нищо скрито в това какво прави един сайт за проверка.

Не всички сайтове за проверка на фона са създадени еднакви и като клиент ще бъдете по-добре да използвате някои услуги, отколкото други. А именно сайтове, които твърдят, че предлагат безплатни проверки на фона. Тези съмнителни сайтове обикновено ви предоставят малко повече от това, което лесно може да се намери с обикновено търсене в Google, а в най-лошия може дори да събират и продават ваша собствена информация на трети страни. Да, това означава, че е най-добре да плащате за онлайн проверки на миналото, но сигурността и гаранцията, които получавате, повече от оправдават разходите. Платените услуги предоставят най-изчерпателните и лесни за разбиране отчети и предлагат най-добрия шанс да намерите това, което търсите.

Кога мога да използвам проверка на фона?

Преди да извършите проверка на някого, си струва да имате предвид, че има определени обстоятелства, при които това, което правите, може да е незаконно. Въпреки че всички данни, достъпни от тези сайтове, са законно достъпни, има някои сценарии, при които извършването на проверка на някого е било законово срещу Закона за честно кредитно отчитане (FCRA). Поради това е важно потребителите на сайтове за проверка на фона да са наясно кога са и да не им е разрешено да извършват проверка на някого.

Проверките на фона са подходящи за…

Добре е да извършите проверка на някого в следните сценарии:

Научете повече за новите си съседи
Разглеждам новата си дата
Търсене на отдавна изгубени приятели или роднини
Да разберете кой е този, който продължава да се обажда на телефона ви
Идентифициране на сексуални престъпници във вашата общност
Разглеждане на вашата собствена публично достъпна информация

Проверките на фона не са подходящи за…

Не е добре да извършвате проверка на някого в следните сценарии:

Проучване на бъдещи служители без тяхното разрешение. Това е незаконно съгласно Закона за справедливо кредитно отчитане (FCRA). Ако искате да проучите потенциален служител, първо трябва да получите писмено разрешение от него, преди да го направите.
Разглеждане на фона на домашните работници. Това също е незаконно съгласно FCRA, без отново да се получи предварително писмено разрешение.
Проверка дали някой отговаря на условията за кредит, застраховка, стипендии или безвъзмездни средства – също забранено от FCRA
Идентифициране на подходящи наематели за имот за отдаване под наем. Отново това е незаконно според FCRA.

Ако все пак се опитате да използвате сайт за проверка, като тези, които сме препоръчали за една от тези цели, трябва да сте наясно, че ако бъдете хванати, може да се сблъскате с правни последици, включително потенциално да трябва да плащате значителни щети на лицето, което имате проверен на.

Заключения

Извършването на проверка на фона на някого може да открие цял набор от информация, включително много подробности, за които може би дори не сте се сетили. Различните сайтове ще проучват различни данни и резултатите могат да зависят от това кое ниво на услугата плащате с някои компании. Но като цяло ще можете да намерите достатъчно информация, за да нарисувате доста подробен портрет на живота на човека, за когото искате да знаете повече. Още по-добре, повечето сайтове могат да постигнат впечатляващи резултати с абсолютно минимално количество информация, предоставена и от вас. Има много сайтове за проверка на фона, но в това ръководство ние подчертахме четирите, за които нашите тестове и отзиви от потребителите показват, че предоставят най-изчерпателните изследователски услуги и най-добрите универсални резултати.

Извършвали ли сте някога проверка на някого? Каква информация успя да открие за тях? Използвахте ли някой от сайтовете за проверка на фона, които сме препоръчали в тази статия? Какъв опит сте имали с тях? Винаги приветстваме отзивите и мненията на всички наши потребители, така че защо да не ги споделите с нас, като използвате полето за коментари по-долу?

x