Какво се случва, когато ограничите някого в Instagram?

Да си в социални платформи като Instagram е трудно в наши дни, особено за творците, които са много популярни в тази платформа. Получаването на омразни или понякога обидни коментари върху техните публикации повдига въпрос за безопасността на потребителите на такава популярна социална медийна платформа. Instagram има функция за ограничаване на акаунтите, които умишлено ви тормозят социално, изпращат омразни или обидни коментари към вашите публикации или дори директно ви изпращат неподходящи съобщения. Ако искате да знаете как работи ограничаването на някого в Instagram и дали има някакъв начин да ограничите някого, без да го уведомите, вие сте на правилното място. Също така ще ви уведомим за разликата между ограничаване и блокиране в Instagram и какво се случва, когато ограничите някого в Instagram. Така че, продължете да четете!

Какво се случва, когато ограничите някого в Instagram?

Продължете да четете по-нататък, за да научите подробности за последствията, след като ограничите някого в Instagram, и разликите между ограничаване и блокиране в Instagram.

Какво означава ограничаване в Instagram?

Ограничаването не означава блокиране, но е малко подобно на блокирането. Ограничаването на акаунт в Insta само ще заглуши акаунта. С по-прости думи, той скрива съобщенията и коментарите на човека. Човекът пак ще може да вижда вашите публикации. Дори след ограничаване, човекът все още може да коментира вашите публикации, но тези коментари са видими само за него и за вас. Няма да получите никакво известие от ограничения акаунт.

  Как да намерите стар биос в Instagram

Защо трябва да ограничите някого в Instagram?

Когато някой ви тормози онлайн и поставя обидни или омразни коментари към публикацията ви в Instagram, трябва да ограничите лицето в Instagram. Ограничаването на някого в Instagram ще ограничи всички съобщения, коментари и публикации, направени от този човек. Само ограниченият акаунт и можете да видите всички негови съобщения, коментари и публикации. Повече няма да ви уведомява, след като ограничите някого.

Какво се случва, след като ограничите някого?

След като ограничите който и да е акаунт в Instagram, последствията са:

  • Всички съобщения, коментари, истории и публикации така или иначе няма да ви се покажат.
  • Коментарите, направени от ограничен акаунт във вашата публикация в Instagram, ще бъдат видими само за тях, а не за някой друг.
  • Ограниченият акаунт няма да може да знае състоянието на вашия акаунт, независимо дали сте онлайн или офлайн.

Ограничаването на акаунт е функция за безопасност в Instagram, така че не е необходимо да блокирате лицето или да спрете да го следвате. Вие просто свеждате до минимум взаимодействията с човека. Ето какво се случва, когато ограничите някого в Instagram.

Как да ограничите някого в Instagram?

Въпреки че знаете какво се случва, когато ограничите някого в Instagram, може също да искате да знаете как да направите същото. Ако някой ви създава проблеми чрез Instagram, Instagram има решение за това. За да ограничите някого в Instagram, следвайте тези прости стъпки:

  Как да качвате изображения директно в Instagram от всяко приложение

Забележка: За потребители на Instagram за Android и iOS.

1. Отворете приложението Instagram на телефона си.

2. Докоснете иконата на профила.

3. От екрана на вашия профил докоснете Следване.

4. Потърсете желания акаунт, който искате да ограничите, и докоснете желания резултат.

5. Докоснете иконата с три точки от горния десен ъгъл.

6. Докоснете Ограничаване, за да ограничите лицето.

Процесът на ограничаване на акаунт в Instagram е същият като по-горе за потребителите на Instagram lite.

Можете ли все още да видите нечия публикация, след като сте го/я ограничили?

Да, все още можете да видите публикацията на лицето, което сте ограничили. И за двете е еднакво. Вие и лицето с ограничен достъп можете да виждате публикациите и историите на другия без никакви проблеми. Но всички коментари от ограничен акаунт във вашата публикация ще бъдат видими само за вас и самия човек. Имате пълен контрол, за да направите този контрол публичен. И така, това се случва, когато ограничите някого в Instagram.

Можете ли да ограничите някого, без той да знае?

Да, ограничаването на някого, без да го уведомите, е просто и лесно. Ограничаването няма да блокира лицето; просто заглушава коментарите и директните съобщения.

Можете ли да получите известие, ако някой ви ограничи в Instagram?

Не, няма да получите известие, ако някой ви ограничи в Instagram. В крайна сметка няма да можете да забележите дали лицето ви е ограничило или не. Всички публикации все още са видими за вас, но всеки коментар към тяхна публикация и DM няма да бъде уведомен за тях. Е, от друга страна, ще получавате всякакви известия от човека, който ви е ограничил.

  Как да премахнете връзката между Facebook и Instagram

Каква е разликата между ограничаване и блокиране?

Разликите между ограничаване и блокиране в Instagram са следните:

  • Ограничаването означава минимизиране на взаимодействието с някого до определено ниво, а блокирането означава пълно спиране на взаимодействието с някого.
  • Ограничаването на акаунт ще заглуши всички коментари към публикацията ви, докато блокирането няма да позволи на лицето да коментира публикацията ви.
  • Всички публикации и истории все още са видими за ограничения акаунт, но за блокирания акаунт историите и публикациите не се виждат.
  • За ограничени акаунти всички директни съобщения ще бъдат маркирани като заявка, състоянието на акаунта не може да се види и лицето, което ви е ограничило, няма да получи никакво известие от вас. От друга страна, блокираният акаунт ще спре всички видове съобщения до човека, който ви е блокирал.

Можете ли да скриете своя профил от някого, без да го/я ограничавате или блокирате?

Не, не можете да скриете профила си от конкретен човек, без да го ограничите или блокирате. Можете да промените видимостта на акаунта си на частна, за да ограничите видимостта на вашите публикации. Въпреки това вашата профилна снимка, последователи и следене все още са видими за всички. Ако искате да скриете профила си напълно от всички, можете да деактивирате акаунта си.

***

Надяваме се, че тази статия е отговорила на всички ваши въпроси относно Какво се случва, когато ограничите някого в Instagram, как да ограничите някого и разликата между ограничаване и блокиране в Instagram. Можете да ни уведомите за всякакви въпроси относно тази статия или предложения за всяка друга тема, по която искате да направим статия. Пуснете ги в раздела за коментари по-долу, за да знаем.