Какво означава „IDK“ и как го използвате?

Едно фантастично нещо за интернет общността е колко бързо тя премества границите на езика. Думи, фрази и #хаштагове, родени в Twitter, се появяват постоянно в отговор на новини и социални медии. IDK е едно от най-популярните онлайн съкращения, използвани в неформалната комуникация и мемовете.

„Не знам“

IDK е съкращение на фразата „не знам“ и може да се изписва с главни или без главни. Според Граматично, съкращението съществува от някъде около 2002 г. (или дори по-рано), когато се появи в текстовия разговор. На Жаргонен речник, фразата се дефинира като стенографска форма за „не знам“ в коментар, публикуван през 2003 г.

Съкращението се използва най-често и се разбира от по-младите поколения (помислете за поколенията Y и Z), но не се обзалагайте, че някой, който не е толкова разбиращ в технологиите или текста, ще разбере какво означава фразата.

  Как да разширите пространството за съхранение във вашия дом „Animal Crossing: New Horizons“.

Според Google Trends, IDK се използва най-често в Съединените щати, Полша и Молдова. Използването на термина наистина започна да нараства в мрежата през 2007 г. Популярността на абревиатурата отново нарасна с друго значително увеличение по време на настоящата глобална пандемия с фокус върху мемите, вероятно отразяващи объркването и несигурността на хората относно състоянието на обществото по време на заключението. период на спад.

Как да използвате IDK

IDK трябва да се използва като стенография за „не знам“ в текст и мигновени съобщения, за да се изрази несигурност, когато се опитвате да излезете с отговор на въпрос или когато се опитвате да опишете нещо неизвестно.

Ето няколко правилни начина за използване на IDK в текст:

IDK какво означава това.
IDK за това.
Трябва да взема хляб, но знам дали магазинът е отворен сега.

Ако се чувствате допълнително уверени, изричането на IDK на глас пред група приятели ще предизвика много смях и неудобство (просто не го правете публично, освен ако нямате срам.)

  Как да промените адреса и настройките на DNS сървъра за вашия компютър

Значението и семантиката му останаха същите, но с времето се появиха няколко вариации.

“IDEK” и други вариации

Има няколко варианта на IDK, които са често срещани в платформите за съобщения. Всички тези вариации могат да бъдат изписани с главни или без главни. IDK може да се използва за бърз отговор на съобщения, но онлайн жаргонът трябва да се избягва в много професионални настройки.

Често срещан вариант е „IDEK“ или „Дори не знам“. Например „IDEK кой е това“.

Можете да използвате съкращенията „IDW“ или „Не искам“, за да покажете, че не искате нещо или когато не искате да правите нещо. Например „IDW да отиде в парка“.

Използвайте „IDTS“ или „не мисля така“, за да изразите едва доловимо съмнение и несигурност. Например, ако не сте сигурни дали ключовете са в къщата или не, отговорете с „IDTS“.

„IDC“ или „Не ме интересува“ не трябва да се бърка с IDK, но можете да ги използвате в същото изречение.

  Как да използвате „Личния трезор“ на OneDrive, за да защитите вашите файлове

Например:

Лице 1: „Кой беше това?“
Лице 2: „idk и idc“

Обратното на IDK е IK (знам), което е друга популярна онлайн абревиатура, която се използва най-често в текстови съобщения. Като алтернатива можете да използвате „IKR“, което се превежда като „Знам, нали?“ и обикновено се прилага в ироничен контекст.

Има много онлайн жаргон, който IDEK, и ако сте любопитни за други интернет съкращения и акроними, вижте нашите парчета за GG и IRL.

x