Какво е LinkedIn Premium и заслужава ли си?

LinkedIn Premium е платеното ниво на абонамент на най-широко използвания сайт за професионална мрежа. Струва ли си високата месечна такса или е по-добре да използвате безплатната версия? Разберете тук.

Какво е LinkedIn Premium?

LinkedIn е най-големият насочен към кариерата уебсайт за социални медии в мрежата. Въпреки че сайтът е безплатен за използване, има много функции, които са достъпни само ако се абонирате за LinkedIn Premium. Това е платен ъпгрейд, който можете да получите за вашия акаунт в LinkedIn. Premium е предназначен предимно за настоящи търсачи на работа, набиращи персонал и тези, които искат да привлекат нови клиенти към своя бизнес.

Годишните цени варират от $29,99/месец до $99,95/месец, с безплатен 1-месечен пробен период за всички членове на LinkedIn. Въпреки това, няколко функции са стандартни за всички нива на плана:

InMail Credits: InMail ви позволява да изпращате съобщения до всеки, дори ако този човек не е връзка. Всеки план получава определен брой кредити на месец.
Прегледачи на профили: Това ви позволява да видите имената и акаунтите на тези, които са гледали вашия профил или фирмена страница през последните 90 дни. Можете също да разглеждате в невидим режим, който ще скрие акаунта ви от списъците с зрители на други хора.
LinkedIn Learning: Всички първокласни акаунти получават достъп до библиотеката от онлайн курсове на сайта, с теми, вариращи от електронни таблици до онлайн маркетинг.

  Как да изключите екрана на лаптоп

Премиум плановете

Има четири различни нива на LinkedIn Premium, всяка от които е предназначена за различен тип потребители. Ето разбивка на характеристиките, цените на всеки план и за кого са предназначени:

Премиум кариера: Базовият план започва от $29,99 на месец и е за хора, които в момента търсят работа и искат да се свържат с мениджъри по наемане. Характеристиките включват:
3 кредита за съобщения в пощата
Сравняване на вашия профил с други кандидати, кандидатстващи за същите работни места
Ресурси, които да ви помогнат при интервюта и набиране на персонал

Премиум бизнес: Този план започва от $47,99 на месец и е за собствениците на компании и тези в развитието на бизнеса, за да се свържат с потенциални партньори и да популяризират своята марка.
15 кредита за съобщения в пощата
Прозрения и информация относно фирмените страници в LinkedIn
Преглеждане на неограничен брой хора при сърфиране в сайта

Навигатор за продажби: Започва от $64,99 на месец и е за професионалисти, които искат да генерират продажби и да изграждат потенциални клиенти в LinkedIn.
20 кредита за съобщения в пощата
Прозрения за потенциални акаунти и потенциални клиенти в LinkedIn
Създаване на списъци с потенциални клиенти чрез конструктор на потенциални клиенти на място и препоръки

  Как да активирате функцията за подредени раздели в Chrome за по-добро управление на раздели

Recruiter Lite: Най-високият клас започва от $99,95 и е предназначен за набиращите персонал и ловците на глави, за да намерят качествени таланти на сайта.
30 кредита за съобщения в пощата
Разширено неограничено търсене с филтри специално за набиране на персонал
Интегрирана функционалност за наемане и проследяване на кандидати
Динамични предложения за кандидати за всяко отваряне

LinkedIn наистина ви иска на Premium

Ако в момента имате акаунт в LinkedIn, има голяма вероятност наскоро да сте били помолени да се абонирате за LinkedIn Premium. Независимо дали става въпрос за постоянни имейли или подкани за надграждане, разпръснати из сайта, те предлагат услугата много агресивно.

Също така често ще получавате имейли, които ви казват кой наскоро е прегледал вашия профил, без да ви предоставя никакви имена. Този имейл ще ви насочи към страница за първокласен абонамент, за да можете да разберете кой ви е търсил.

Докато LinkedIn Premium със сигурност има няколко функции, които може да си струват исканата цена, да видите кой е гледал вашия профил е относително маловажно. По-голямата част от хората, които са ви гледали, вероятно са връзки от първа или втора степен и може да не си струват стръмната първоначална заявена цена от $29,99 на месец за цяла година.

  Как да добавите инструмент за преглед на емоджи към лентата с менюта на вашия Mac

Но струва ли си?

Трябва ли да платите за абонамент за Linkedin? Зависи за какво смятате да го използвате.

Ако сте набиращ персонал, собственик на бизнес или продавач, LinkedIn може да е отличен начин да се свържете с потенциални клиенти и кандидати. Това е особено вярно, ако повечето хора във вашата индустрия използват LinkedIn като начин за свързване с други професионалисти. Въпреки това, преди да получите абонамент, трябва внимателно да помислите дали LinkedIn е идеалният начин за изграждане на мрежа.

За редовните потребители, от друга страна, единствената реална полза е допълнителна Търси работа Характеристика. Въпреки това, ако в момента сте наети или не търсите активно нова работа, кредитите за поща и виждането кой е прегледал вашия профил може да не струват цената на приема.

Ако в момента сте в процес на търсене на работа обаче, може да е подходящ момент да изпробвате пробния период.

x