Какво е Мхм?

Ей човек! Не бягайте за речник или преводач, за да търсите какво е Mhm. Ние сме тук, за да ви помогнем. В това ръководство ще ви уведомим какво означава Mhm чрез изпращане на текстови съобщения. Mhm е интернет жаргон, който означава Да. Това е кратката форма на Mm-hmm и имате достатъчно късмет, че сте стигнали до тази статия, за да научите повече за нея. Така че, без да губите много време, продължете да четете ръководството, за да разберете какво е Mhm и какво означава Mhm.

Какво е Мхм? Какво означава Mhm?

Много англоговорящи хора използват този интернет жаргон. пример:

Той: Скъпа, обичаш ли ме?

Тя: Ммм…

Това означава да. За да бъдем по-конкретни, това може да се разшири като Мммм звук, последван от друг дълъг Хммм звук, нещо подобно на тананикане. Това е междуметие, което обикновено се използва за изразяване на акт на приемане или признание.

 • Обикновено се използва в текстови съобщения и се разпространява в интернет като жаргон на небрежно писане.
 • Mhm се записва от 1934 г. и интернет потребителите започнаха да използват този термин в много ранни приложения за чат като AOL Instant Messenger.
 • В приложения за социални медии като Facebook, Instagram, Twitterили WhatsAppMhm е случаен начин да се съгласите с коментара, въпроса или аргумента.
 • Mhm изобщо не е акроним. Това е просто положителен отговор на демонстрирането на съгласие. Но не винаги е толкова силен, колкото ентусиазиран звук на Yes.

 • Използва се не само в онлайн, текстови съобщения, но и в реалния живот. Защо не? Много интернет жаргони се използват и за комуникация в реалния живот. Някои от тях са изброени по-долу.

  • хаха – смях се на глас

  • brb — веднага се връщам

  • между другото

  • lmk – уведомете ме

  • g2g — трябва да тръгвам

Следователно, за да завършим пасажа, Да е идеалният отговор за това какво е Мхм.

Какво означава Mhm, когато изпращате текстови съобщения?

На пръв поглед може автоматично да приемете, че Mhm е акроним, който означава нещо. Но не е така. Както беше обсъдено по-рано, това е просто положителен отговор на въпрос с да или не.

 • Ако някой от вас мисли да отговори с „да“ в текстови съобщения, може да отговори с текст Mhm.
 • В реалния живот може да се използва и тълкува по различни начини според човека, който му отговаря. И все пак винаги има значение с какъв тон отговаряте с тази дума.
 • Но при изпращане на текстови съобщения не можете да определите дали човек отговаря на Mhm с ентусиазъм или с апатия.
 • Намирането на емоциите зад тази дума е възможно само когато се отговори с нейния глас или тон.
 • Накратко, точният отговор за това какво означава Mhm под изпращане на текстови съобщения разчита на факта и контекста на разговора между тези, които повдигат въпроса, и този, който отговаря за него.
 • Може да даде по-добро усещане на питащия, ако отговорите Mhm с положителен тон или обратно.
 • Така че, следващия път в онлайн разговор, ако някой ви зададе въпрос или спори с вас, можете просто да му отговорите с Mhm, ако сте съгласни с неговата гледна точка.

Mhm означава ли да в разговор?

Mhm е перфектната заместваща дума за Да. В интернет разговора това също означава, че все още мислите да отговорите на въпроса, който ви е повдигнат. Например, нека предположим, че вашият BF/GF пита,

Ще отидем ли на кино утре?

Но тъй като на следващия ден имате важна среща, вероятно ще помислите за нея. Но за да отговорите на този любопитен въпрос от любимия човек, ще отговорите

Ммм

Не, имам друга работа. Ще планираме следващия уикенд.

Това Mhm означава, че мислите за възможностите да излезете. За да бъдем прости, Mhm може да се използва и вместо Ahan. Това е, когато някой ви зададе въпрос, който за предпочитане не се нуждае от „да“ като отговор и вие дори няма да мислите за това, бихте казали Ахан. В този случай можете да използвате и Mhm вместо Ahan. Това има същия смисъл.

Как да напиша думата

Всички акроними, използвани в интернет жаргона, се използват като много непринудена обстановка в кръга на приятеля в социалната мрежа. Следователно пунктуацията няма значение за тези случайни думи. Тъй като Mhm е неформална интернет дума, можете да я използвате по какъвто и да е начин.

Ако сте объркани какво означава Mhm и какво означава Mhm в текстови съобщения, ето няколко примера в реално време. Анализирайте ги, за да можете да се свържете със същото.

 • Небрежен разговор: Следва примерен разговор на непринуден разговор, където използваме думата.

Ескалирахте ли проблема на нашия шеф?

Ммм

В този пример приятел 1 просто се нуждае от кристален отговор да или не от приятел 2. Но когато приятел 2 избере да каже mhm, той може да намекне да, но не толкова силен, колкото да го каже директно. Но тъй като между тези двама души съществуват приятелски отношения, не е задължително да се избере официален начин да се каже „да“.

 • Ентусиазирана беседа: Следва примерен разговор на ентусиазиран разговор, където използваме думата.

Хей, гледахте ли IPL вчера?

Ммм, невероятни втори ининги, които съм виждал дори в живота ми!

В този пример приятел 2 отговаря по ентусиазиран начин, добавен от коментар след текста. Това е един добър пример за радостно използване на тази дума.

 • Апатичен разговор: Следва примерен разговор на апатичен разговор, където използваме думата.

Напълно добре ли сте да напуснете работата си?

Ммм… просто трябва да потърся работа без стрес, преди спестяванията ми да бъдат изтрити.

Този пример е противоположен на този от горната интерпретация. Тук приятел 2 не е доволен от настоящата си работа и затова решава да премине към нова работа без стрес. Но тъй като има малко спестявания в ръката си, той е жалък за положението си и затова отговаря с тъжен мхм. Това показва, че те не са доволни от решението.

Кога да използваме думата?

Въпреки че Mhm е подобен на Yes, има някои случаи, когато трябва да ги използвате отделно. Ето няколко насоки, където трябва да ги добавите към вашия онлайн речник.

Следват сценариите кога да използвате Mhm

 • Небрежен разговор: Когато сте в средата на супер непринуден разговор, можете да използвате Mhm. Например, ако някой попита „Пиндей ми в WhatsApp“, вероятно може да отговорите с Mhm.

 • Имате повече да кажете, отколкото да кажете „Да“: Можете да кажете „Ммм“, последвано от положителен или отрицателен коментар, свързан с това, което казвате „Да“. Например, когато някой попита: Можете ли да се присъедините към мен на среща? Вероятно ще помислите да кажете „да“ с объркване. И така, вие бихте отговорили, Мхм. бих помислил.

 • Би трябвало да кажете „Да“, но се чувствате възможно да се противопоставите на това: Когато сте в случай да кажете „Да“, но умът ви е напълно извън това, можете да кажете Ммм. Това кара противоположния човек да подхване вашето безразличие.

Следват сценариите кога да използвате Да

 • Професионален разговор: Когато сте в професионален или правилен разговор, предпочитате да отговорите с Да вместо Мхм. Например, ако изготвяте писмо до вашия мениджър или колега, трябва да спазвате правилния етикет за имейл. Така че избягвайте да казвате тази дума в професионални разговори.

 • За да дадете ясен отговор: Не всички интернет изроди знаят какво означава Mhm. Винаги се уверете, че когато водите искрен разговор, трябва да кажете Да вместо Ммм, така че интерпретацията ви да е ясна и уверена. Следователно, ако сте в етап да отговорите без объркване, винаги се придържайте към Да.

 • Нямате съмнения относно това да кажете „Да“: да кажете Mhmin онлайн платформа за текстови съобщения няма смисъл да излагате емоциите си, свързани с нея. Следователно, ако някъде нямате съмнения да изложите отговора си, придържайте се към Да. Това означава, че не мислите или не изпитвате никакви въпроси. Например, ако шефът ви попита: Разбра ли сте с днешната презентация? За предпочитане е да отговорите с Да.

***

Надяваме се, че това ръководство е било полезно и сте научили какво е Mhm и какво означава Mhm с напълно демонстрирани примери. Продължавайте да посещавате нашата страница за страхотни съвети и трикове и оставете вашите коментари по-долу.

  VirusTotal пуска Mac App; Проверява файловете за вируси, без да ги отваря
x