Имейлът за уреждане на съдебно дело за групов иск на AMC е законен, но струва ли си?

Ключови изводи

  • Лицата, които са се абонирали или са използвали услугите на AMC между 18 януари 2021 г. и 10 януари 2024 г., могат да получат обезщетение от съдебно споразумение срещу AMC Networks.
  • Можете да подадете иск директно през официалния уебсайт на AMC VPPA Settlement или да изтеглите формуляра за иск и да го изпратите по пощата с пощенско клеймо до 9 април 2024 г.
  • Тъй като класът за сетълмент се състои от 11,4 милиона абонати и фондът за сетълмент е $8,3 милиона, всеки засегнат потребител може да получи по-малко от $1.

Получавали ли сте имейл относно уреждане на колективен иск срещу AMC Networks, в който се твърди, че имате право на обезщетение? Не се страхувайте: този имейл е истински и не ви замесва. Вместо това, той се отнася до правни действия срещу AMC Networks за предполагаема злоупотреба с потребителски данни – и как можете да получите своя дял от изплащането.

  Вече можете да се присъедините към Bluesky без покана, но трябва ли?

Защо получихте имейл за уреждане на съдебно дело за групов иск от AMC?

Ако сте получили имейл за уреждане на съдебно дело от AMC, вероятно сте били регистрирани или абонирани за услуги на AMC като AMC+, Shudder, Acorn TV, ALLBLK, SundanceNow или HIDIVE между 18 януари 2021 г. и 10 януари 2024 г. и компанията може да е споделила вашата лична информация с трети страни без вашето съгласие.

Делото е заведено от потребители, абонирани за споменатите услуги през януари 2023 г., като се твърди, че компанията е нарушила Закона за защита на поверителността на видеото. Този акт забранява на видео услугите умишлено да разкриват лична информация на потребителите на други компании без тяхното съгласие.

През декември 2023 г., след преговори между AMC Networks и адвокати, представляващи абонатите, двете страни постигнаха споразумение за уреждане, за да избегнат съдебни разходи. Сега администраторите се свързват със засегнатите, за да ги информират за споразумението и да ги призоват да подадат своите искове преди крайния срок.

Как да подадете иск и да получите вашето изплащане от AMC сетълмент

Ако отговаряте на условията като член на AMC Settlement Class, което означава, че сте получили имейл и сте използвали услугите на AMC между 18 януари 2021 г. и 10 януари 2024 г., можете да подадете своя иск по два начина.

  Защо компютрите от 90-те са имали ключалки с ключалка и какво са правили?

Първият вариант е да изпратите директно през официален уебсайт на AMC VPPA Settlement, бърз процес, изискващ само няколко минути от вашето време. Като алтернатива можете да изтеглите формуляра за иск от Уебсайт на AMC VPPA Settlement и изпратете попълнения формуляр с пощенско клеймо до 9 април 2024 г.

Тъй като онлайн методът е по-бърз и по-сигурен, препоръчваме да подадете искането си директно през уебсайта.

Колко струва сетълментът на AMC? Струва ли си?

Според публично достъпна информация на официалния уебсайт, фондът за сетълмент се оценява на около 8,3 милиона долара. След като се осчетоводят адвокатските хонорари, разходите за администриране на споразумението, данъците и други удръжки, останалата сума ще бъде разпределена по равно между членовете на класа за споразумение.

Според САЩ днес, AMC Networks имаше 11,4 милиона абонати, когато беше постигнато споразумението за уреждане. Като се има предвид големият брой лица, участващи в споразумението, вероятно е обезщетението на всяко лице да бъде по-малко от $1, ако приемем, че всички отговарящи на условията лица подадат своите искове до крайния срок 9 април 2024 г.

  Как да заявите мобилния сайт в Chrome Mobile

Малко вероятно е всеки ищец да си спомни, но все пак очаквате вероятен максимум от само няколко долара.

Измамниците се представят за администратори на AMC сетълмент

Тъй като администраторите на сетълмента продължават да се свързват със засегнатите потребители, съществува повишен риск от измамници, които се опитват да се представят за администратори, за да измамят потребителите. За да се предпазите от подобни измами, вземете следните предпазни мерки:

  • Подавайте искът си за уреждане само чрез официален уебсайт на AMC VPPA Settlement. Ако фишинг имейл ви насочи към различен уебсайт, това вероятно е измама.
  • Фондът за сетълмент ще покрива разходите и данъците, свързани със сетълмента. Следователно, ако бъдете помолени да платите такса, за да получите значителна награда от споразумението, това вероятно е измама.
  • Не разкривайте личната си информация на никого, освен когато подавате иск. Ако имейл изисква лични данни, главно банкова информация, не го споделяйте.

Ако подозирате, че измамници вече са ви измамили, вземете бързи мерки, за да спрете ситуацията да ескалира още повече.

Надяваме се, че вече разбирате по-добре защо сте получили този имейл и как да продължите с искането си. За повече информация относно населеното място вижте Страница с често задавани въпроси на уебсайта на AMC VPPA Settlement.