Има ли детска версия на TikTok?

TikTok и един от най-големите му конкуренти, Instagram, трансформираха начина, по който се използват социалните медии. Въздействието беше огромно по отношение на обхвата, който придоби. В нашия разрастващ се дигитален свят достъпът до електронни устройства като смартфони рязко нарасна. От възрастни хора до деца, всеки притежава личен смартфон. Следователно е очевидно, че приложения като TikTok станаха достъпни за непълнолетни деца. Въпреки че съществуват политики за възрастови ограничения на TikTok, децата се противопоставят на правилата и създават акаунти. Това принуждава родителите да се замислят дали има детска версия на TikTok или има нещо, известно като ограничен режим на TikTok. За всички родители, които искат да държат под око децата си, ви предоставяме това полезно и ефективно ръководство, което ви информира за алтернативите на детската версия на TikTok.

Има ли детска версия на TikTok?

Прочетете тази статия до края, за да научите за детската версия на TikTok и стъпките, демонстриращи как да включите в дълбочина ограничен режим на TikTok, като използвате изображенията за по-добро разбиране.

  Как да запазите видеоклипове от TikTok на телефона си

Има ли възрастово ограничение в TikTok?

Да, TikTok има възрастови ограничения. Техните Условия за ползване казват, че потребителят трябва да е поне на 13 години, за да регистрира акаунт при тях и да се наслаждава на пълното изживяване на TikTok. Много деца обаче фалшифицират възрастта си, за да имат достъп до TikTok без разрешението на родителите си. И това със сигурност повдига въпрос: има ли детска версия на TikTok?

Безопасен ли е TikTok за 10-годишни?

Не, TikTok не насърчава безопасна среда за деца под 13 години, тъй като е дом на съдържание за възрастни и вулгарно. Неподходящото съдържание може да повлияе на мозъка и мисловните способности на вашето дете. Психическата неспособност за разбиране на негативни коментари и киберпреследването са ужасяващи неща, които могат да повлияят на душевното състояние на вашето дете.

Може ли 11-годишно дете да има TikTok?

Не, на деца под 13-годишна възраст не е разрешено да използват TikTok, тъй като възрастовото ограничение на TikTok гласи, че потребителят трябва да е навършил 13 години, преди да създаде акаунт в платформата или да я използва по какъвто и да е начин.

Какво е подходяща за деца алтернатива на TikTok?

Ако търсите отговора на въпроса, има ли детска версия на TikTok, за щастие в интернет има много подходящи за деца алтернативи на TikTok. Този, който обаче се откроява, е Zigazoo. Приложението е разработено от учители и родители. Насърчава децата да изпробват въображението си, като им показва образователно съдържание. С високото си интерактивно поведение децата се радват да превъртат видеото, като същевременно се учат по забавен и ефективен начин. Други алтернативи са Funimate и Lomotif.

  Как да промените местоположението или региона в TikTok

Има ли детска версия на TikTok?

Има ли детска версия на TikTok? Не, няма детска версия на TikTok, но има множество алтернативи на TikTok, които са много по-сигурни и забавни за използване от вашето дете.

Има ли TikTok 18+?

Да, TikTok има съдържание за възрастни. Въпреки че Правилата и условията са строго против голота или порнография, някои видеоклипове преминават алгоритъма на TikTok. Безопасно е да се предположи, че на платформата винаги съществува някакво съдържание за пълнолетни, което я прави изключително неприятна за деца.

Как да направим TikTok удобен за деца?

Въпреки че TikTok не позволява на децата да използват TikTok, те все пак го правят. Да предположим, че искате да сте сигурни, че детето ви не гледа неподходящо съдържание, докато използва приложението. В такъв случай трябва да изпробвате ограничения режим на TikTok, който ограничава появата на неподходящи видеоклипове, докато използвате приложението. Следвайте посочените по-долу стъпки:

1. Отворете приложението TikTok на вашия Android или iOS телефон.

2. Докоснете иконата на профила от долния десен ъгъл.

3. Докоснете иконата на хамбургер от горния десен ъгъл.

4. Докоснете Настройки и поверителност.

5. Изберете Digital Wellbeing под секцията СЪДЪРЖАНИЕ И ДЕЙНОСТ.

6. Докоснете Ограничен режим, за да създадете детска версия на вашето приложение TikTok.

  Как да промените възрастта си в TikTok

7. Сега докоснете опцията Включване на ограничен режим.

8. Създайте желана парола, която трябва да е трудна за отгатване за вашето дете. След това докоснете Напред.

9. Въведете отново създадената преди това парола и докоснете отново Напред.

Успешно влязохте в ограничения режим на TikTok. Можете да дадете телефона на детето си и да се върнете на работа без никакъв стрес.

Какво означава ограничен режим в TikTok?

Ограниченият режим на TikTok е разработен, за да предпази съдържанието за възрастни и неподходящото съдържание, докато използвате приложението. Ако включите този ограничен режим, съдържанието, което може да не е подходящо за всички аудитории, се филтрира и можете да видите само приятелско съдържание. Можете да го разглеждате като детската версия на приложението TikTok.

Как можете да получите ограничен режим на TikTok?

Ограниченият режим на TikTok е идеалната функция, ако искате да попречите на децата си да виждат неподходящо съдържание в TikTok. Ако не знаете как да включите ограничения режим на TikTok, следвайте стъпките по-долу:

1. Отворете TikTok на вашето устройство и отидете на страницата на вашия профил.

2. Докоснете иконата на хамбургер > Настройки и поверителност.

3. В секцията СЪДЪРЖАНИЕ И ДЕЙНОСТ докоснете Цифрово благополучие.

4. Докоснете Ограничен режим > Включване на ограничен режим.

5. Задайте уникален и силен код за достъп, който детето ви няма да може да познае, и натиснете Next.

6. Въведете отново паролата и натиснете Напред.

***

Надяваме се, че това ръководство е било полезно и сте успели да получите отговор на въпроса има ли детска версия на TikTok. Ако имате някакви въпроси или предложения, не се колебайте да ги пуснете в секцията за коментари по-долу. Освен това ни кажете какво искате да научите след това.

x