Изтеглете файлове и копирайте файловото съдържание от Github хранилище с едно щракване [Chrome]


Github е най-популярният начин, по който разработчиците споделят код и си сътрудничат по своите проекти. Много приложения, които са направени с отворен код от разработчиците, така че да са достъпни за всички, се хостват на Github. Крайните потребители могат просто да изтеглят версията на приложението, а любопитните разработчици могат да разгледат кода. Github ви позволява да преглеждате файлове с код, без да е необходимо да ги изтегляте, а също така ви позволява да изтегляте отделни файлове, както и цели хранилища. Ако искате по-бърз начин да изтеглите един файл или съдържанието на един файл, Github Plus е разширение за Chrome, което може да намерите за изключително полезно. Той добавя бутони за изтегляне и копиране на файлове към интерфейса на Github, което прави тези често използвани действия много по-лесни за изпълнение.

  Как да записвате разговори в Skype с новата функция за запис

Инсталирайте Github Plus и посетете хранилище на Github. До всеки файл в хранилището ще видите бутон за изтегляне. Щракнете върху него, за да изтеглите точно този файл. Разширението също ще ви каже размера на всеки файл. Без разширението трябва да щракнете с десния бутон върху файла, който искате да изтеглите, и да изберете опцията „Запазване на връзката като“ от контекстното меню, за да го запазите.

Когато щракнете върху файл и Github го отвори, ще видите опции за копиране и изтегляне. Бутонът „Копиране на файл“ ще копира съдържанието на файла, който сте отворили, в клипборда и можете да го поставите където пожелаете. Бутонът ви спестява труда да избирате и копирате съдържанието на файла чрез мишката.

  Как да измерите нивата на кислород в кръвта си с вашия Apple Watch

Github Plus не добавя никаква нова функционалност към Github. Той просто прави определени функции, които вече са достъпни за потребителя, по-лесни за използване. Github Plus има някои ограничения; не работи с папки или символни връзки. Ако файлът, който сте отворили, е файл с намаление, опцията за копиране на съдържанието на файла няма да работи.

Инсталирайте Github Plus от уеб магазина на Chrome

x