Използвайте това приложение, за да диагностицирате шума на автомобила и да разберете какво не е наред

В много страни притежаването на личен автомобил е необходимост. Автомобилите се доставят с ръководства с инструкции, но те наистина са предназначени да помогнат при рутинна поддръжка. Ако не знаете какво има под капака на колата ви, ръководството е добро място да започнете да учите. Въпреки това ръководството няма да ви помогне много с поддръжката на автомобила. Това е нещо, което научавате с времето. Основните неща включват да знаете кога и как да смените гумите си, кога и как да смените маслото и как да запалите кола от скачане, наред с други неща. Не отнема много време, за да се овладеете. Това, което не е толкова лесно за научаване, е какво означават някои проблемни звуци, идващи от колата ви. Можете да опишете звука на вашия механик и той може би ще разбере причината. Като алтернатива можете да диагностицирате шума на автомобила с My Car Makes Noise.

  Как да споделяте неща от OneDrive

Моята кола прави шум е библиотека от шумове от автомобили. Уебсайтът сортира звуците по местоположение, т.е. откъде идва звукът. Звукът може да идва от под капака, под колата или отвън. Ако не сте сигурни откъде идва звукът, можете да слушате цялата звукова библиотека.

Ако знаете откъде идва звукът, т.е. от под капака или извън колата, изберете звуковата библиотека за него. Библиотеката разделя звуците на различни проблемни области. Разделът „Под колата“ съдържа три други подсекции; Шум от окачване, шумове от спирачките и колелата и шумове от изпускателната система. Разгънете всеки раздел и щракнете върху различните изброени звуци.

  Как да сканирате Snapcode, записан във вашия фотоапарат

Всеки звук има диагноза точно под него. Например звукът, който издава колата ви, когато има проблем с батерията, напр. тя умира, е обозначен като такъв.

Трябва да сте малко запознати с правилното име на автомобилните части, за да разберете диагнозата. Бързо търсене в Google ще ви помогне.

Моята кола създава шум е добро място за диагностициране на автомобилния шум. Може би дори можете да го споделите с вашия механик. Това, което не трябва да правите, е да опитате сами да отстраните проблема. Трябва също да слушате какво казва вашият механик. Звуковата библиотека служи като общо ръководство, но вашият механик гледа колата ви и все още може да я диагностицира по-точно. Моята кола издава шум може да ви насочи към общата посока на проблема, но вашият механик е автомобилният лекар.

  Не, 5G не причинява коронавирус

Можете да изпратите свои собствени звуци в My Car Makes Noise. Ако решите да допринесете за уебсайта, уверете се, че получавате точна диагноза за звука, който изпращате.

Посетете Моята кола вдига шум

x