Използвайте тези 13 приложения за запазване на батерията на вашия мобилен телефон с Android или iOS

Търсите неуморно в интернет и не намирате правилното приложение за пестене на батерия? Е, вашето търсене спира до тук! Намерете най-добрия списък с приложения, които ви помагат да пестите батерията на вашите смартфони с iOS или Android.

Днешните смартфони са толкова мощни, че лесно могат да заменят лаптопи или настолни компютри за редовна работа в офиса, лични неща и забавление. Те обаче изостават от компютърните устройства по една характеристика. Правилно познахте! Батерията, която захранва устройството.

Въпреки че смартфонът може да остане в режим на готовност с дни, може да изглежда доста бързо да се изтощи батерията, когато правите неща като използване на GPS, мобилен интернет, играене на игри, гледане на филми и т.н.

За щастие има някои чудесни приложения за пестене на батерия в Google Play и App Store, които можете да опитате, за да пестите батерията на вашето устройство. Продължете да четете, за да намерите повече за приложенията за пестене на батерията и ценни съвети.

Какво е приложение за пестене на батерия?

Приложение, което пести батерии, обикновено ви помага да спрете необичайни събития, които консумират най-много енергия от батерията. Някои приложения предлагат функции като наблюдение на батерията, профилиране на приложения според използването на батерията, известяване за изтощена батерия и др.

Въпреки че операционните системи Android и iPhone идват със собствените си функции за пестене на батерията, приложенията за пестене на батерия разширяват функционалностите и удобството до страхотно ниво.

Защо ви е необходимо приложение за пестене на батерия?

Може да искате да получите приложение за пестене на енергия на батерията за следните предимства:

 • Направете управлението на батерията удобно с едно натискане на бутон. Няма нужда да преминавате през сложните принципи на работа на Android Battery Saver или iOS Low Power Mode. Просто използвайте приложение за пестене на батерията, за да удължите нивото на батерията на телефона.
 • Някои енергоспестяващи приложения автоматично замразяват приложения и функции, когато мобилният телефон е в неактивен режим за дълго време. Следователно можете да запазите енергията на батерията.
 • Най-новите устройства с Android и iOS наистина идват с някои разширени функции за пестене на батерията. Тези функции обаче не са налични за по-стари модели. Следователно ви трябват приложения за пестене на енергия на батерията за наследени модели с Android или iOS.

 • Можете да си спестите закупуването на нов телефон поради слаба батерия, като просто преминете към приложение за пестене на батерията за управление на батерията на устройството. Това ви спестява пари и време.
 • Приложенията за пестене на батерията идват с усъвършенствани уиджети и инструменти за показване на усъвършенствани неща като процент на батерията, оставащо време на батерията, състояние на батерията, приложения, които изискват батерия и т.н.
 • Едно добро приложение за пестене на батерия автоматично ще управлява енергоемки услуги като мобилен интернет, 4G LTE, GPS, Bluetooth, NFC, инфрачервена връзка и Wi-Fi. Ефективното включване и изключване на тези услуги спестява енергия на батерията.
 • Тези приложения по-често идват с интуитивно табло за управление, от което можете да контролирате консумацията на батерията на цялото устройство.

Сега нека разгледаме някои приложения от Google Play и App Store, които са популярни като надеждни приложения за пестене на батерията:

Приложения за запазване на батерията за Android

Пестене на батерия

Приложението Battery Saver на Netroken трябва да е в списъка ви с приоритети, ако търсите приложение за пестене на енергия, което работи. Инсталирайте веднъж, настройте страхотните му функции и забравете за ниската батерия, слабото състояние на батерията, честото зареждане и т.н.

  Как да получите нощна смяна на Android 7.0 [No Root]

Следните ключови характеристики осигуряват истинско удобство при управлението на батерията:

 • Профилиране на приложението, базирано на използването на батерията
 • Бутони с едно докосване за профили за пестене на батерия, стандартни и екстремни профили за пестене на батерия
 • Вградени настройки за наблюдение на живота на батерията и настройка на зареждането, за да се удължи здравето на батерията
 • Контролирайте тези приложения, които просто изяждат батерията
 • Известия в реално време
 • Времева линия и наличност на батерията
 • Задайте нива на използване на батерията

Приложението е съвместимо с Android 5.0 и по-нови версии на мобилни телефони. Следователно, това е идеалното приложение за удължаване на здравето и мощността на батерията за по-стари мобилни телефони.

Живот на батерията на Kaspersky: спестяване

Kaspersky Battery Life Saver е друго страхотно приложение, което можете да опитате, за да останете на върха на управлението на батерията. Основните му характеристики са:

 • Без злонамерени покупки или абонаменти в приложението
 • Пести енергия и здраве на батерията
 • Следи всички приложения, които използват батерията
 • Уведомява за жадни за батерия приложения и събития
 • Изключва приложения и функции, които изтощават батерията
 • Предлага по-добра прогноза за живота на батерията

Можете да използвате тези функции, за да планирате дълги и несвързани пътувания. Освен това можете да създадете персонализирана среда за използване на приложения, която ще позволи само вашите любими приложения и ще попречи на другите да изяждат батерията.

Акумулаторна батерия

Digibites Accu​Battery също може да ви помогне да спестите енергия от батерията и да я подготвите да издържи по-дълго. Той използва усъвършенствани технологии за измерване на капацитета на батерията, показва информация за използването на батерията в реално време и предпазва батерията на устройството от повреда. Забележителните му характеристики са:

 • Алармата за зареждане ви помага да удължите живота на батерията
 • Показва ухото на батерията по време на всяка сесия на зареждане
 • Наблюдение в реално време на използването на батерията от мобилния телефон
 • Истинско предвиждане на използването в режим на готовност, заспиване и активен режим
 • Наблюдава консумацията на батерията на базата на всички приложения
 • Ограничено безплатно използване чрез разрешаване на реклами

Можете да получите първокласни функции, като закупите абонаментния план Pro на това приложение за пестене на батерия. Професионалното ниво предлага черни теми като AMOLED и Dark, които спестяват най-много енергия на батерията.

пестене на батерия 2022

Икономията на батерията на makersDev 2022 за телефони и таблети с Android 5.0 и по-нови също е добра опция за инструменти за пестене на батерията. Основните му характеристики са:

 • Персонализирана аларма за батерията, която да ви информира за напълно заредена, частично заредена и т.н.
 • Увеличава процеса, RAM и цялостната производителност на устройството чрез повишаване на обработката на паметта
 • Защитава вашето устройство и неговата батерия от екстремни нагрявания, причинени от приложения, които изискват големи ресурси

В момента не предлага никакви покупки в приложението. Можете свободно да използвате приложението, като му позволите да показва реклами.

Battery Saver – живот и здраве

Можете също така да разгледате Battery Saver на Baxolino – здраве за живота, ако пазарувате функционално приложение за пестене на батерия в Google Play. Той предлага безплатно използване на базата на реклами и покупки в приложението за първокласни услуги без реклами.

Забележителните характеристики на приложението са:

 • Измерване на истинския капацитет на батерията в единици mAH
 • Показва разширени съвети за адаптиране към навика за зареждане на батерийно устройство
 • Непрекъснато следи батерията, за да разреши проблеми и да удължи живота й
 • Уведомяване за аларма за автоматично зареждане
 • Оставащо време за използване и зареждане
 • Обширна и дълбока статистика за използване на батерията от приложения
 • Оптимизиране на батерията с едно докосване

Съвместим е с Android 5.0 и по-нови операционни системи. Освен това, потребителският интерфейс е изключително интуитивен и лесен, така че хората, които не са толкова запознати с технологиите, могат да навигират в приложението.

  Как да активирате DApp браузъра на Trust Wallet на Android/iPhone

Озеленяване

Greenify е приложение за Android, което може да увеличи максимално пестенето на батерията на Android 6 и по-нова версия. Той не позволява на телефона ви да изтощава батерията, докато инсталирате различни приложения, и гарантира, че работи гладко като първия ден.

С помощта на това приложение можете да идентифицирате неправилно работещите приложения и да ги поставите в хибернация, когато са неактивни. Това предпазва телефона ви от изтощаване на батерията от тези приложения.

Пестене на батерията: усилване, почистване

Battery Saver: Boost, Clean е приложение за Android, което пести консумацията на батерията на вашия мобилен телефон или таблет с най-добрите настройки за захранване. Ако батерията ви е на изтощение, можете да включите режима за пестене с едно докосване на това приложение. Най-добрите функции на приложението са:

 • Усъвършенстван режим на пестене за по-дълго използване на батерията
 • Оптимизиране на използването на батерията с едно докосване
 • Намерете и коригирайте проблеми със зареждането на батерията чрез интелигентен анализ
 • Интелигентно планиране за пестене на батерията в извън пиковите часове

Това приложение може също да изтрие кеша и остатъчни боклуци, за да подобри работата на телефона. Можете също да го използвате, за да увеличите паметта на телефона и да охладите температурата на батерията.

Изискана батерия: Booster Cleaner

Ако търсите по-добър живот на батерията за вашия телефон с Android, Fancy Battery: Booster Cleaner може да ви помогне с това. Освен това може да изпълнява различни други задачи, за да защити телефона ви от вируси и зловреден софтуер. Основните му характеристики са:

 • Хибернация на стартирани приложения за удължен живот на батерията
 • Увеличаване на паметта на телефона с едно докосване и автоматично почистване на паметта
 • Заключване на приложението с парола и модел

Можете също да използвате това приложение, за да се отървете от досадните вируси и известия от приложения. Може също така да изтрива подобни снимки за безпроблемно съхранение.

Приложения за пестене на батерия за iOS

Пестене на батерията – Power Master

Battery Saver – Power Master е приложение за iOS, което функционира като пестене на батерия и управление на захранването. Въпреки че потребителският интерфейс на приложението може да изглежда прост, той е не по-малко от професионален инструмент за проверка на батерията, като се имат предвид неговите характеристики. Позволява ви да визуализирате детайлите на батерията точно и предлага допълнителен слой защита на вашата батерия.

Той може да предвиди времето за работа на батерията, за да не се притеснявате. Получавате напомняне от това приложение, когато зареждането на батерията приключи. Освен това показва красиви скрийнсейвъри по време на сесията на зареждане и ви предоставя основни съвети за поддръжка на батерията.

Батерия HD+

Battery HD+ е базирано на iOS приложение, което можете да използвате на вашия iPhone, iPad и Apple Watch. Това е един от най-добрите налични монитори за батерии в момента. Използва се лесно, а интерфейсът на приложението е красив. Освен това можете да калибрирате това приложение за вашето ново или рядко устройство.

Освен че предлага предупреждения за таксуване и диаграми за използване, приложението има и джаджа. Освен това можете да получите моментална представа за оставащото време за дейности като телефонни и видео разговори, режим на готовност, гледане на видеоклипове, слушане на музика, сърфиране в интернет, игри и четене на книги с текущото ви ниво на батерията.

Живот на батерията Doctor Pro

Вие сте потребител на iPad или iPhone и се притеснявате за живота на батерията на вашите устройства? Използвайте Battery Life Doctor Pro, за да управлявате живота на батерията и да осигурите нейното добро състояние, като я поддържате правилно.

Когато става въпрос за използване на батерията и наблюдение на мощността на приложенията за пестене на батерията, това приложение може да показва точни нива на батерията от 0,1% до 0,8%. Можете да го използвате за проверка на използването на батерията и наблюдение на живота на батерията. Също така е полезно за проверка на състоянието на паметта на вашия iPhone.

  9 най-добри браузъра за Android (отзиви)

Проверката на използването на батерията и наличното място в паметта са други невероятни функции на това приложение. Използвайки го, потребителите могат също да научат професионални съвети за поддръжка на батерията и начини за почистване на паметта на телефона.

Здраве на батерията – Аларма за зареждане

Презареждането може да бъде вредно за вашето iOS устройство. Здраве на батерията – приложението Charge Alarm ви предупреждава с мелодии, когато нивото на заряд на батерията достигне 100%. По този начин можете да премахнете заряда веднага след пълното зареждане, за да запазите здравето на батерията. Тази функция ще работи дори ако телефонът ви е в безшумен режим.

Дори след като затворите потребителския интерфейс на приложението, той винаги ще показва състоянието на зареждане на батерията. Приложението записва данни за зареждането и степента на разреждане на батерията за последните 30 дни. За да знаете скоростта на зареждане на вашата батерия, можете да използвате това приложение, за да видите процента на зареждане на батерията в определен момент.

Облачна батерия

Cloud Battery е приложение за iOS, подходящо за всички устройства, работещи с тази операционна система. Помага ви да управлявате по-добре батериите на вашето устройство, като поддържа нивата на батерията.

Позволява ви да наблюдавате нивото на батерията в реално време и да я актуализирате често. Приложението също предлага известия, когато батерията е изтощена или зареждането е приключило. Освен това можете да го интегрирате с преки пътища на Siri.

Това приложение поддържа безпроблемна интеграция в iCloud, така че можете да започнете да го използвате след минимална настройка. Ако го използвате на няколко устройства, можете да проверите всички нива на батерията от всяко устройство, свързано с помощта на същия iCloud акаунт.

Топ съвети за пестене на мобилна батерия

Освен използването на надеждно приложение за пестене на батерия, можете също да следвате тези стандартни съвети за използване на мобилен телефон, за да спестите повече енергия от батерията:

 • Винаги използвайте телефона на най-ниското ниво на яркост, когато го използвате на закрито.
 • За използване на открито използвайте режим на адаптивна яркост за дисплея на екрана.
 • Ако имате достъп до Wi-Fi, изключете мобилния интернет, Bluetooth, NFC, GPS, инфрачервена връзка и т.н., за да запазите заряда на батерията.
 • Опитайте се да държите мобилния телефон на равна повърхност, когато сте у дома или на работното място. Това ще задейства режим на дълбок сън в най-новите устройства с Android и iOS. Това увеличава мощността на батерията до голяма степен.
 • Избягвайте да изключвате приложения във фонов режим. Тъй като това ще изразходва повече батерия от RAM и процесор следващия път, когато стартирате тези приложения.
 • Не изразходвайте батерията на устройството под 15%. Свържете към зарядно устройство, когато се приближите до тази маркировка и заредете устройството до 80% до 90%. Това помага за удължаване на здравето на батерията. Прочетете това, за да научите повече за дългосрочното здраве на батерията на Android.

Заключение

Досега сте преминали през някои от широко използваните приложения за пестене на батерия за мобилни устройства с iOS и Android. Можете да опитате някои от горните и да решите кое работи най-добре за вас. Всички те идват с някои уникални функции и са разкрити в статията.

Може също да се интересувате от тези страхотни и полезни приложения на Google Android.

x