За какво се използва кодът за потвърждение на Google Voice?

Ключови изводи

  • Кодовете за потвърждение на Google Voice се изпращат, за да потвърдите самоличността си по време на процеса на регистрация. Въведете кода само ако сте стартирали приложението.
  • Ако получите код на Google Voice, без да сте се регистрирали, някой може да се опитва да използва вашия телефонен номер. Не споделяйте кода с тях; това е измама за събиране на вашата информация.
  • Бъдете внимателни и никога не давайте своя код за потвърждение на Google Voice, независимо от историята или офертата. Ако случайно го споделите, следвайте урока за помощ на Google Voice, за да си върнете номера.

По време на процеса на регистрация в Google Voice ще получите код за потвърждение на Google Voice, за да завършите процеса. Да се ​​надяваме, че някога ще ги срещнете само докато се регистрирате за Google Voice, но понякога може да получите такъв като част от по-голяма измама.

  Революционно генериране на изображения с AI

Като такъв, нека проучим какво представлява кодът за потвърждение на Google Voice и какво да правим с него.

Какво представлява кодът за потвърждение на Google Voice?

Когато се регистрирате за Google Voice, Google ще ви изпрати код, за да се увери, че наистина вие правите приложението. Това е важна стъпка, тъй като е възможно да свържете акаунт в Google Voice със съществуващ телефонен номер.

В идеалния случай трябва да получите този код като естествена част от процеса, когато се регистрирате за Google Voice. Ако случаят е такъв, продължете и въведете кода, за да продължите настройката.

Ами ако не съм се регистрирал за Google Voice, но все пак имам код?

Ако получите код на Google Voice, без всъщност да сте се регистрирали за него, има голяма вероятност някой друг да се е опитал да се регистрира в Google Voice, използвайки вашия телефонен номер. Това вероятно е, защото сте посочили телефонния си номер някъде и някой се е свързал с вас за това, искайки кода.

  8 най-добри инструменти и софтуер за мрежово откриване през 2020 г

Те могат да създадат история, за да обосноват защо трябва да изпратите кода. Например, ако сте обявили артикул за продажба на уебсайт, те може да се свържат с вас, като кажат, че са готови да купят, но трябва да изпратите кода, за да могат да установят контакт с вас.

Независимо от тяхната история, никога не им давайте кода за потвърждение на Google Voice. Ако го направите, другият човек ще създаде акаунт в Google Voice на вашия телефонен номер и може да го използва, за да събира информация за вас. Ето как работи измамата с кода за потвърждение на Google Voice.

  Коригирайте грешка в хеширане на невалидно изображение в състоянието на Google Chrome

Ако някой ви попита за кода, незабавно прекратете комуникацията и не говорете повече с него. Дори ако ви предлагат нещо добро в замяна на кода, те нямат никакво желание всъщност да ви дадат нещо; всичко, което искат да направят, е да ви измамят.

Ако случайно сте дали своя код за потвърждение на Google Voice на някого, следвайте Помощен урок за Google Voice при възстановяване на вашия номер. И ако искате да посочите телефонен номер без риск да попаднете на тази измама, опитайте да използвате приложение за временно записване на телефонни номера.

Никога не давайте кода си за потвърждение на Google Voice

Кодът за потвърждение на Google Voice е предназначен само да бъде видян и използван от вас, когато настроите акаунт в Google Voice. Никога не го давайте на някой, който го иска, без значение колко добра е неговата история.

x