Защо YouTube иска YouTubers да признаят, че използват AI във видеоклипове

Ключови изводи

  • YouTube въвежда нови правила, изискващи от създателите да разкриват, ако използват AI генератори в своите видеоклипове, за да предпазят зрителите от потенциална невярна или подвеждаща информация.
  • Потребителите не могат да се доверяват сляпо на генерирано от AI съдържание и трябва да са наясно, че то може да бъде променено или синтетично създадено, което ги подтиква да проведат допълнителни изследвания.
  • Политиката за разкриване на информация дава предимство на YouTubers пред генерираното от AI съдържание, тъй като зрителите ще знаят, че тяхната информация е по-вероятно да е точна, което увеличава шансовете за задържане на зрителите.

AI е невероятен инструмент, който може да помогне на създателите с почти всичко, от което се нуждаят. Въпреки това, има някои опасности при използването на AI, поради което YouTube се намесва, за да защити общността на YouTube. Продължете да четете, за да научите защо използването на AI разкрития в YouTube е важно за вас, независимо дали сте потребител или YouTuber.

  Как да гледате безплатни филми в YouTube

YouTube ще изисква от създателите да разкриват AI съдържание

Тъй като използването на AI става все по-разпространено, YouTube осъзнава, че трябва да приложи нови мерки извън своите Насоки на общността. Преминавайки към 2024 г., YouTube ще въведе нови правила изискване от YouTubers да разкриват дали са използвали AI генератори за създаване на своите видеоклипове.

За всяко видео, което е генерирано от AI, YouTube ще постави етикет в панела за описание. Освен това, ако платформата смята, че представената информация във видеото е чувствителна, към видеоплейъра ще бъде приложен допълнителен етикет.

Основната причина за това е да се гарантира защитата на своите зрители поради възможността да бъде създадена невярна или подвеждаща информация, когато е включен AI. Освен това ще позволи на AI да не усвоява собствените си фалшиви данни като факт, което ще помогне за по-малко дезинформация.

Общността на YouTube се състои от две групи хора: потребители и YouTubers. И двете групи могат да бъдат негативно повлияни от AI. Въпреки това, тези две групи вече ще бъдат защитени и подпомогнати от новата политика на YouTube за разкриване на AI съдържание във видеоклип.

  Как да завъртите видеоклипове и плейлисти в YouTube на Chromecast

За потребители

Най-големият страх, когато става въпрос за гледане на видеоклипове в YouTube, е да не знаете дали информацията е точна. Като кара създателите да заявяват, че тяхното видео е генерирано от AI, това позволява на потребителите да разберат, че гледат променено или синтетично създадено съдържание.

Това означава, че съдържанието не е сто процента създадено от хора. В този момент, потребителите не трябва да се доверяват сляпо на изкуствения интелект. Те могат да признаят, че информацията може да е подвеждаща и може да се наложи проучване от тяхна страна.

Освен това, това отваря потенциалната възможност за YouTube да позволява на потребителите да филтрират съдържание. Например, ако потребител иска да види само видеоклипове, създадени от хора, той ще може да премахне AI съдържание от своето търсене. Въпреки това, тази конкретна функция не е установена от съобщението на YouTube за разкриване на AI съдържание.

За YouTubers

В днешния технологично напреднал свят потребителите на YouTube започват да откриват, че не само трябва да се конкурират помежду си, но и с AI. Най-голямата борба с това обаче е колко много зрители трудно правят разлика между това, което е създадено от човека, и това, което е генерирано от AI.

  Как да деактивирате новата функция за автоматично възпроизвеждане в YouTube

Като кара всеки, който качва синтетичен или променен видеоклип, да разкрие факта, това дава предимство на YouTubers. Те ще могат да накарат зрителите да се връщат към тяхното съдържание, защото потребителите ще знаят, че информацията има по-голям шанс да бъде точна в сравнение с AI.

Освен това YouTube позволява на музикалните партньори да изпращат заявки за премахване на AI съдържание, ако то се преструва на физическо лице, включително лице или глас. Те също така ще могат да подадат искане за премахване, когато става въпрос за музика, която имитира гласа на изпълнител.

Тъй като AI започва да напредва, е необходимо всички уебсайтове и платформи да прилагат мерки, за да гарантират безопасността на своите потребители. За YouTube това включва и неговите създатели.

Като цяло AI може да бъде чудесен ресурс за използване, но има моменти, когато е важно да разберете, че това, което гледате, не е създадено от човек или може да не е факт.

x