Защо Miro е най-добрият избор за отдалечено сътрудничество?

Обичаме да работим от вкъщи, нали? Главно защото е отчасти работа, отчасти дрямка и отчасти почистване на къщата ви. Но по-важно, защото е толкова удобно и същевременно ефективно.

Сега, как стигнахме до тук? Кой би си помислил, че това е „новото нормално“? Статистиката показва, че има почти три пъти повече отдалечени работни места, отколкото през 2020 г. Изследванията показват също, че служителите са по-щастливи и по-склонни да работят за компании, които предоставят този вид гъвкавост.

Е, за това беше необходима цяла пандемия, лесна за употреба технология и много страхотни инструменти за отдалечена работа.

Говорейки за страхотни инструменти за отдалечена работа, всяка компания, която е усъвършенствала модел на отдалечена/хибридна работа, е използвала много софтуер. Проучване, проведено от TrustRadius, показа, че две трети от фирмите инвестират в софтуер за уеб конференции.

На пазара има много инструменти за проследяване на задачи, съвместна работа или взаимодействие между служителите. Друга обратна страна на това – с толкова много налични инструменти на пазара, как решавате кой е най-добрият за вашия бизнес?

И тук влизаме ние с Миро.

Какво е Миро?

Miro (по-рано известен като RealTimeBoard) е визуален инструмент за сътрудничество, основан през 2011 г. Това е визуална платформа, която позволява на вашия екип да работи заедно в тази ера на хибридни работни пространства без загуба на производителност. Това е инструмент за големи и малки фирми (защото размерът няма значение за Миро 😛) и дори за места като училища, НПО и консултанти.

Това беше избор за някои от най-добрите компании там и ако това не беше достатъчно, за да ви убеди, ние сме тук, за да ви кажем как точно Миро може да помогне на вашата организация!

Как може Миро да ви помогне?

Miro има много случаи на употреба за различни аспекти на вашата организация. Неговата гъвкава бяла дъска, множество шаблони и иновативни функции за сътрудничество ще позволят на вашия екип да включи Miro като ежедневен инструмент във всеки аспект от тяхната работа. Нека видим как можете да използвате Miro за тези различни случаи на употреба –

#1. Срещи и семинари

Голяма част от дистанционната работа е провеждането на онлайн срещи и семинари. Сега обикновен Google Meet или Zoom може вече да не го прави. Тъй като срещите вече не са само разговори, има много повече за това. И тук помага Миро.

Miro ви предоставя не само платформа за онлайн срещи, но разнообразието от шаблони прави срещата по-забавна, интерактивна и креативна. Независимо дали е –

 • среща за разбиване на леда с набор от свежи дърводелци,
 • или ежедневна стендъп среща,
 • или среща по дневен ред
 • или дори емоционална дейност с колело за малко сближаване на екипа,

Шаблоните на Миро са точно тук за вас. Има общо 56 шаблона само за срещи и семинари. Това дава нещо като лично усещане за служителите и също така улеснява по-добрата производителност по време на дистанционна работа. И като допълнение към това, има и опция за добавяне на звуци и музика към вашите срещи!

  Как да върнете приложението обратно на началния екран на iPhone

#2. Мозъчна атака

Иновациите и креативността идват най-добре, когато всички работят заедно. А безкрайното платно на Миро го прави още по-забавно! Можете да изберете шаблон за вашата дъска за мозъчна атака измежду стотици шаблони, налични в Miro, като например –

 • шаблон за пакет лепкави бележки
 • шаблон за шест мислещи шапки
 • обратен шаблон за мозъчна атака
 • шаблон за произволни думи

и така нататък! Всъщност те са повече от 300! Подивявай, малкия. Инструментът разполага с още повече функции, които помагат на вашия екип да работи по-добре.

Можете да демократизирате процеса си чрез анонимно гласуване, да организирате процеса си чрез търсене по ключови думи и да управлявате бялата си дъска за бъдещи справки. Можете също така да заснемете физически дъски с тяхната функция за заснемане на Stickies и да позволите на вашия екип да коментира.

Тяхното виртуално платно има функция Frames, която ви помага да организирате нещата си по-добре и улеснява планирането на екипа. Говорете за интегриране на вашето физическо и цифрово пространство! И накрая, проследете цялата си идея през тръбопровода от идеята до изпълнението!

#3. Управление на проекти

Управлението на проект наведнъж не е лесно. В крайна сметка Рим също не е построен за един ден. Проектите трябва да се изпълняват един ден и една задача в даден момент. Сега тези множество задачи и хора трябва да се управляват и следят. Това може да е трудно, освен ако нямате Миро, който да го направи вместо вас!

Miro е страхотен инструмент, който ще визуализира вашите задачи, подзадачи и зависимости, за да ви помогне да разберете приложимата работа за постигане на вашия проект. Той развива съгласуване на проекти между многофункционални екипи, за да държи всички в течение на работата и напредъка. Ето някои функции на Miro, които правят управлението на проекти много по-лесно –

 • Функциите за картографиране на ума и картографиране на потребителски истории помагат да се визуализират задачите по-добре и да се проектира по-добре работния процес, за да се разработи структура на разбивка на работата.
 • Функцията за проследяване на задачите на Miro ви дава изглед от птичи поглед на цялата информация, за да сте сигурни, че нито една задача не се проваля през пукнатините.
 • Инструменти като PI планиране, мозъчно писане и други позволяват на ръководителите на проекти да се подготвят по-добре за срещи и да провеждат по-добри семинари за повишаване на уменията на екипа.
 • Централизирайте Kanban дъски, диаграми на Гант, RACI матрици и карти на потребителски истории, за да осигурите прозрачност в целия проект.

#4. Функция продажби

Обичаме Miro за това, че е най-добрият инструмент за дистанционно сътрудничество, но неговата функция за екипа по продажбите определено е бонус! Miro е инструмент за организация и сътрудничество, който помага за рационализиране на функцията за продажби и подобрява управлението на взаимоотношенията с клиентите. Нека да видим кои от функциите на Миро са полезни за нашите търговски екипи!

 • Визуалното платно на Миро е чудесен начин за визуализиране на планирането и стратегията на продажбите. Човек може да използва различните шаблони за бяла дъска, за да планира своята пазарна стратегия, да подчертае ключови перспективи, да проследи потенциални клиенти, да извърши конкурентен анализ и да планира кампании.
 • Картографирането на пътя на клиента на Миро ще помогне на екипите по продажбите да проследяват ефективно своите клиенти през фунията на продажбите. Това също им помага да идентифицират най-ефективните допирни точки, болезнени точки на клиента и области на развитие. Визуалното представяне на потенциални клиенти и цикли на продажби също помага на екипа при управлението на продажбите.
 • Създавайте книги с игри, визуални материали за обучение, ръководства и т.н., като използвате визуалното платно на Miro и подобрете обучението и развитието на вашия екип по продажбите.
 • Огромният списък от интеграции на Miro включва също CRM инструменти като Hubspot, Salesforce, Pipedrive и др., които помагат на вашия екип по продажбите да има достъп до цялата си работа на едно място.
  Сравнение на водещите платформи за съобщения

#5. Хибридна работа

Предлагаме ви звездата на вечерта – хибридна работа. Miro е един от най-достъпните и интуитивни инструменти, когато става въпрос за дистанционна работа. Позволява безпроблемно сътрудничество, независимо дали искате да обуете панталони и да отидете в офиса или да се удавите в Doritos на леглото си. Нека да разгледаме функциите за отдалечена работа на Miro –

 • Срещите в Miro се простират отвъд носителите на текст, аудио и видео. Вашият екип може да влезе в борда едновременно, за да създава, иновира и да си сътрудничи.
 • Освен това Miro работи с всички устройства, от таблети до смартфони!
 • Персонализирайте Miro според вашите нужди с неговите 100+ приложения и интеграции.
 • Използвайте двупосочно синхронизиране, автоматизация и естествено вградени платки Miro, за да извлечете максимума от съществуващите си инструменти и да синхронизирате всичко.

Сега, след като видяхме някои от случаите на използване, които Miro може да има за вашата организация, нека разберем някои от характеристиките на инструмента, които го отличават.

Уникалните характеристики на Миро

Ето някои характеристики, които правят Miro уникален и защо той трябва да бъде правилният избор за работата на вашата компания!

#1. Диаграмиране

Нищо не улеснява работата от създаването на визуално привлекателна диаграма за това. Всъщност почти 70% от анкетираните потребители на Miro използват Miro за създаване на диаграми и картографиране на процеси. Miro разполага с разнообразие от уникални инструменти, които ви помагат да създавате най-интуитивните и представителни диаграми на работния процес. Използвайте основни блок-схеми, BPMN, инструменти за UML диаграми, сложна мрежова архитектура и други за диаграми.

Обширната библиотека с шаблони за блок-схеми на Miro с нейната диаграма на плуване, диаграма на потока от данни, дърво на решенията за възможности и много други е на разположение всеки път, когато трябва да начертаете нов процес или да пренастроите съществуващите.

#2. Гъвкав работен процес

Miro има редица функции, които да ви помогнат да заредите своя гъвкав работен процес чрез различните му функции. Можете да направите вашето планиране на спринт, ежедневни схватки, прегледи на спринтове и ретроспективи интерактивни и да ангажирате отдалечени потребители, като използвате Agile Workflows на Miro.

Импортирайте задачи от допълнителни инструменти като Jira, Asana, Rally, Azure или дори вашите електронни таблици в Miro и подравнете работните си процеси в реално време. И накрая, визуализирайте задачите и зависимостите си, за да приложите идеите си в действие, като използвате техните адаптивни дъски Kanban.

  5 най-добри анализатори на заглавия, които да използвате, преди да публикувате следваща публикация в блог

#3. Miroverse

Ако сте отегчени от най-новите филми на Marvel и търсите нов фен, Miroverse може да е мястото за вас. Това е общ форум, където можете да получите достъп до това, което други са създали с помощта на Miro, и да се вдъхновите от него.

Така че, ако все още търсите идеи дори след хилядите шаблони, които Миро вече е направил за вас (много малко вероятно да го направите), можете да дойдете и да разгледате дъските в Miroverse и да ги потърсите по тема, компания или създател !

#4. Рамка

Сега се чудим има ли нещо, което Миро да не може. Създавайте lo-fi шаблони за страници на уебсайтове и продуктови екрани за миг с wireframe шаблоните и UI библиотеката на Miro. Miro се интегрира с платформи като IconFinder и Unsplash, за да ви позволи незабавен достъп до графики. Използвайте рамки, за да покажете множество уеб или продуктови екрани и ги свържете с помощта на функции като стрелки и връзки, за да покажете потока.

Какво прави Miro най-добрият инструмент?

Най-доброто нещо при Miro, дори след всичко, което току-що ви казахме, е, че можете да използвате Miro вместо да използвате десет други инструмента за различни цели.

Miro се грижи за функциите, които инструмент като Asana може да направи, като управление на задачи и проекти. Но това, което може да направи, е да визуализира вашите задачи и работен процес едновременно, което го прави по-отдалечено съвместна работа, а неговите шаблони позволяват повече креативност, гъвкавост и лекота на използване. В същото време Miro надминава и инструменти като Trello в разнообразието от визуални формати, които предлага с изключение на дъските Kanban.

Той има повече интеграции и хиляди вече съществуващи шаблони в сравнение с други конкуренти на пазара. Той осигурява интеграция от край до край на вашата работа, която много други инструменти тепърва ще си представят. И в допълнение, потребителският интерфейс и лекотата на използване правят изживяването ви много гладко и приятно за очите.

Как можете да получите Миро?

Просто посетете уебсайта на Miro днес и се регистрирайте с вашия имейл за безплатен пробен период. Вижте всичко, което казахме за Миро досега. След като искате да надстроите до план, екипът по продажбите на Miro ще ви помогне да получите най-добрия план за вас. Те имат три различни вида планове –

 • Начален – Започва от $8 на член/месец, таксуван годишно или $10 таксуван месечно.
 • Бизнес – Започва от $16 на член/месец, таксувани годишно или $20 таксувани месечно.
 • Предприятие – Възможност за персонализиране на желаните от вас функции.
 • Те разполагат с екип за поддръжка 24 × 7, който да ви помогне в случай на каквото и да е, и ще бъде изключително полезен при обучението ви за тяхното приложение. Те също така разполагат с голямо разнообразие от подкрепящи документи, които ще направят целия процес възможно най-гладък.

  Последни думи!

  Сега можем спокойно да кажем, че ви разказахме толкова много за Миро, колкото трябва да знаете, преди да го изпробвате. Ние абсолютно обичаме платформата и знаем, че това е решението, от което вашият бизнес се нуждае! Затова посетете уебсайта на Миро днес и опитайте сами тази магия!

  Можете също така да разгледате нашия преглед на платформата за управление на работа Wrike.