Защо трябва да разтоварите приложенията си за iPhone и iPad

Ако винаги ви липсва място за съхранение на вашия iPhone или iPad, вградената функция, наречена разтоварване, може да освободи малко. Освен това няма да загубите нито една от настройките си, поради което повечето хора намират автоматичното разтоварване за идеално.

Какво е разтоварване?

Разтоварването е специфичен за Apple термин, който означава изтриване на програмните данни на приложението, но запазване на всички документи или настройки, свързани с него, на вашето устройство.

След като приложението бъде изтеглено, можете да го изтеглите отново и то ще работи точно както преди. Например, запазените данни за играта или документи, които сте създали в приложение за текстообработка, ще останат точно там, където сте ги оставили.

  Как да пренасям напред през защитната стена на Ubuntu

На iPhone или iPad можете да разтоварвате приложения едно по едно или да активирате автоматично разтоварване на всички, които не се използват. Когато приложенията се разтоварят, иконите им остават на началния екран, но ще видите малка икона за изтегляне на iCloud до имената им.

Когато докоснете иконата на приложение, което е изтеглено, то ще се изтегли автоматично от App Store, при условие че все още е налично и устройството ви е свързано с интернет.

Кога трябва да разтоварите?

Ако имате устройство на Apple със сравнително малко пространство за съхранение, като iPad от 32 GB, и продължавате да се натъквате на ограничението за съхранение, разтоварването на приложения е чудесна идея. Автоматичното разтоварване ще освободи много място. Освен това, тъй като премахва само неизползвани приложения, вероятно никога дори няма да забележите, че тези приложения вече не са инсталирани.

  Какво е GIF и как ги използвате?

Как ръчно да изтеглите приложения

За да разтоварите ръчно приложения едно по едно, отворете „Настройки“ и след това докоснете Общи > Съхранение на iPhone (или Общи > Съхранение на iPad на iPad).

Там ще видите списък с всички инсталирани приложения, сортирани по размер. Докоснете този, който искате да разтоварите. На следващия екран докоснете „Offload App“.

Докоснете

След това приложението ще бъде разтоварено. Ако някога се нуждаете от него отново, просто докоснете иконата му на началния екран и той ще се изтегли автоматично.

Как автоматично да разтоварите неизползваните приложения

За да включите автоматичното разтоварване, докоснете „Настройки“ и след това докоснете „App Store“ (или „iTunes и App Store“ при определени версии на iOS и iPadOS). Превъртете надолу и включете „Разтоварване на неизползвани приложения“.

  Може ли моят iPhone или iPad да получи вирус?

Включване

Дайте на устройството си известно време да реши кои неизползвани приложения да изтеглите. В зависимост от това колко се разтоварва, процесът може да отнеме няколко минути или повече. Когато проверите отново по-късно, трябва да имате достатъчно място за дишане, за да инсталирате нови приложения или да работите с документи.

x