Защо моят MacBook вибрира, докато се зарежда?

Ако някога сте докосвали шасито на вашия MacBook, докато се зарежда, може да сте усетили изтръпване или вибриране. Тази вибрация не е причина за безпокойство и е напълно нормална. Прочетете, за да научите защо се случва и какво можете да направите, за да се противопоставите на това усещане.

Защо MacBook вибрира при зареждане?

Вашият MacBook може да вибрира по време на зареждане поради липса на заземяване. С прости думи, заземяването е процес на свързване на електрическо устройство към земната маса. Тъй като Земята има собствен масивен електрически заряд, тя разсейва всеки излишен заряд на електрическо устройство.

  11 неща, които трябва и не трябва да правите, докато избирате правилната тема на WordPress

Стандартните електрически контакти, като този, в който се включва вашето зарядно устройство за MacBook, обикновено са заземени, за да се предотврати излишно зареждане. Неправилното или слабо заземяване обаче може да доведе до пренасяне на излишен електрически заряд през алуминиевото шаси на вашия лаптоп.

Така че, когато докоснете устройството, този електрически ток ще премине през тялото ви, за да стигне до земята. В резултат на това може да забележите леко изтръпване или вибрация.

Как да разрешите вибриращия MacBook по време на зареждане

Има няколко неща, които можете да направите, за да предотвратите това усещане за бръмчене. Като за начало се уверете, че използвате зарядно с три извода. Този трети щифт (често най-горният) е заземяващият щифт. Той се свързва към заземителната система на окабеляването на вашия дом и гарантира, че излишният ток безопасно достига до земята.

  Инициализирането на PS4 изтрива ли PSN акаунт?

От само себе си се разбира, че този три-пинов захранващ адаптер трябва да е оригинален, тъй като избягването на евтини адаптери на трети страни може да направи вашия MacBook възможно най-дълъг. Най-добрият начин да заобиколите това е да купувате зарядни устройства, продавани официално от Apple. Това ще гарантира, че функцията за заземяване на зарядното устройство работи правилно.

Второ, уверете се, че вашият MacBook е поставен върху равна, непроводима повърхност. Това може да бъде дървено бюро или кожена постелка. По същия начин не трябва да седите на повърхност, направена от проводими материали, докато използвате MacBook, който се зарежда.

Ако използвате лаптопа си на бюро с крака, опряни на пода, помислете дали да не носите чифт обувки. Гумата или кожата в него ще действат като изолатор и ще попречат на заряда да премине през тялото ви и да стигне до земята. Можете също така да добавите килим под бюрото си, за да прекъснете този поток от ток.

  12 най-добри инструмента за създаване на запомнящи се видео колажи

Вибрациите на MacBook по време на зареждане са нормални

Вибрациите от зареждащ се MacBook се причиняват от лошо заземяване. Тризъбното зарядно устройство може да намали това изтичане на ток, като предложи безопасен път за достигане на заряда до земята.

Можете допълнително да предотвратите това усещане, като не докосвате босите си крака директно до земята, когато използвате MacBook, който е включен в стената. Така че помислете дали да не носите обувки или да поставите босите си крака на килим.

x