Ето как да го гледате и какво очакваме

Ключови изводи

  • Събитието на Apple WWDC 2024 ще се проведе от 10 до 14 юни.
  • Можете да гледате основната бележка на живо в канала на Apple в YouTube, уебсайта на Apple или в приложението Apple TV.
  • Очакваме следващите големи итерации на iOS, iPadOS, macOS, watchOS, tvOS и visionOS на събитието.

Очаквахме Apple да обяви OLED iPad Pro през март 2024 г., но компанията ни изненада, като вместо това разкри датите за годишното си събитие WWDC 2024. Ето всичко, което Apple разкри за WWDC 2024 и какво очакваме от него.

Кога е WWDC 2024 и кой може да присъства?

В ан Публикация на Apple Newsroomкомпанията разкри, че ще проведе годишното си събитие WWDC от 10 юни до 14 юни през 2024 г. Основното основно събитие ще се проведе на 10 юни, последвано от лично изживяване за разработчиците, за да се срещнат с екипа на Apple и да участват в специални дейности.

  18 най-добри шаблона за уебсайтове на ресторанти, за да спечелите вниманието на клиентите

Освен разработчици, Apple ще покани и петдесет изтъкнати победители в Swift Student Challenge (2024) за тридневно изживяване. Можете също да изпратите заявка на Страница за специално събитие на WWDC 2024 на Apple ако проявявате интерес да присъствате на събитието, при условие че сте член на една от тези групи:

  • Настоящи членове на Apple Developer Program или Apple Developer Enterprise Program
  • Възпитаници на Apple Entrepreneur Camp
  • Победители в Swift Student Challenge (2022-2024)

Кога и как да гледате WWDC 2024 онлайн

John Gress Media Inc/Shutterstock

Ако сте като повечето от нас, бихте искали да гледате събитието WWDC на Apple от комфорта на дома си. Докато Apple все още не е споделила никакви официални подробности, трябва да можете да гледате основната бележка на WWDC на живо Каналът на Apple в YouTube на 10 юни в 10 сутринта тихоокеанско време, ако предходните години са някакъв показател.

  Как да инсталирате SSD във вашия настолен компютър

Трябва също да можете да гледате основното събитие на уебсайт на Apple или чрез Приложение за Apple TV ако имате нужда от повече опции.

Какво очакваме на събитието WWDC 2024 на Apple

WWDC на Apple исторически е събитие, фокусирано върху софтуера, с изненадващи хардуерни съобщения от време на време. Например, Apple обяви няколко продукта на WWDC 2023, включително слушалките Vision Pro, които прегледахме през февруари 2024 г.

През повечето време обаче основната бележка на Apple за WWDC се фокусира върху следващите големи итерации на iOS, iPadOS, macOS, watchOS и tvOS. Тъй като вече е наличен Vision Pro, можете да очаквате и следващата итерация на visionOS на това събитие. В края на краищата Apple заяви следното в своя блог публикация:

  Как бързо да покажете работния си плот на Mac

WWDC24 ще акцентира върху най-новите подобрения на iOS, iPadOS, macOS, watchOS, tvOS и visionOS.

Това, което е по-интересно за мен, е как Грег Джосвиак, старши вицепрезидент на Apple за световен маркетинг, обяви събитието в X (бивш Twitter). Бързо забелязах как той изписва с главни букви думите „Абсолютно невероятно“.

Това означава ли, че AI (изкуственият интелект) ще бъде основен фокус на това събитие? Иска ми се да се надявам, но само времето ще покаже.

Така или иначе, има толкова много причини да се вълнувате от WWDC 2024. Ако сте потребител на iPhone, можете да надникнете в това, което iOS 18 може да предложи. Или ако притежавате Mac, можете да очаквате с нетърпение да видите какво предстои за macOS. И кой знае? Apple може дори да ни изненада с нов хардуер. Така че, останете на линия!