Добавете един и същ стил на слой към слой няколко пъти във Photoshop CC


Стиловете на слоевете отдавна са част от функциите на Photoshop. Можете да ги използвате, за да добавите цветен щрих, вътрешен или външен блясък, падаща сянка, наслагване на цвят, наслагване на градиент и други към един слой. Стиловете на слоя са доста полезни, но по-старите версии на Photoshop ви позволяват да приложите стил на слой само веднъж към даден слой. Например, можете да добавите само един щрих към слой. От Photoshop CC 2017 обаче това ограничение е премахнато, така че можете да добавяте един и същ стил на слой към един слой няколко пъти. Ето как.

  Коментирайте и запазете промените, направени в PDF офлайн [Chrome]

Отворете файл на Photoshop и щракнете двукратно върху слой, за да изведете прозореца за избор на стил на слоя. Ще видите, че някои стилове имат бутон плюс до тях. Това са стиловете, които могат да се прилагат няколко пъти към един и същ слой. Можете да използвате множество стилове, за да създадете вариации, като например два различни типа падаща сянка. Има някои стилове, които не можете да приложите няколко пъти, защото просто няма да има смисъл. Тези стилове включват вътрешни и външни стилове на блясък и наслагване на шаблон.

  Как да проверявате имейлите за достъпност в Outlook

За да приложите стил, щракнете двукратно върху него и го персонализирайте, за да изглежда така, както искате. След като добавите стила, щракнете върху бутона плюс до него, за да го добавите втори път. Можете да го персонализирате независимо от предишния стил с напълно различни параметри. Щракнете върху OK, за да приложите стила. Повторете толкова пъти, колкото искате да приложите същия стил.

Можете да видите стила „Drop Shadow“, приложен два пъти на екранната снимка по-долу. Той е добавен към надгробната плоча веднъж в нюанс на сиво и веднъж в розово, за да илюстрира как ще изглежда стилът на двоен слой.

  Как да тествате скоростта на интернет

Вашите собствени резултати може да варират в зависимост от това как прилагате стила и кой стил прилагате. В повечето случаи ще трябва да настроите стиловете значително, за да изглеждат добре, но тук идват вашият опит и изобретателност.

x