Дали Putlocker е законен и безопасен за използване? Добрите и Лошите

Ако сте като нас, сте използвали Putlocker за гледане на филми и телевизионни предавания онлайн, но все още има някои рискове, за които трябва да сте наясно. Днес ще обсъдим законността на стрийминг с Putlocker, плюс ще ви покажем как да гарантирате безопасността си при използване на услугата, като инсталирате и използвате VPN на любимото си устройство.

Putlocker е уебсайт, който свързва потребителите с онлайн медийни потоци, позволявайки им да гледат редица филми и телевизионни предавания. Днес отговаряме на един важен въпрос дали Putlocker е легален или не, защото трябва да бъдете информирани и да не се поставяте в горещи правни води. Прочетете и открийте най-добрите VPN мрежи и за Putlocker.

Въпреки че въпросът е отворен за обсъждане, много страни смятат сайтове като Putlocker за нарушаване на закона за авторското право и поради това потребителите могат да бъдат изправени пред последствия. Поради тази причина потребителите се съветват да предприемат стъпки, за да защитят своята онлайн поверителност и да скрият самоличността си, когато използват сайта.

Предавайте филми на Putlocker в пълна анонимност с тези VPN:

NordVPN – Най-доброто за Putlocker – NordVPN обърква всички усилия за подслушване и наблюдение с най-впечатляващия набор от VPN функции на пазара – Перфектен за сигурни потоци на Putlocker.
Surfshark – Противоотровата срещу лошите безплатни VPN, този доставчик предлага първокласни защити на достъпна цена. Включва блокиране на изскачащи прозорци и анти-зловреден софтуер.
ExpressVPN – Вашият избор за най-високи VPN скорости и стрийминг без буфер.

Тъй като сайтът има връзки към външни потоци, има вероятност потребителите да станат жертва на вируси, злонамерен софтуер и други заплахи за сигурността от тези връзки. Поради това потребителите трябва също да предприемат разумни стъпки за онлайн сигурност, когато използват сайта.

Най-важният и ефективен онлайн инструмент за поверителност и сигурност, който бихме препоръчали на всички читатели да използват, когато използват Putlocker, е VPN, който може да скрие вашата онлайн самоличност и да ви предпази от заплахи за сигурността чрез криптиране на вашите онлайн данни.

30-дневна гаранция за връщане на парите

Какво е Putlocker?

Putlocker е уебсайт, който съдържа онлайн индекс на хоствани медийни файлове, включително телевизионни предавания, филми и музика. Самият сайт не хоства никое от съдържанието, което потребителите могат да предават поточно, а по-скоро позволява на потребителите да намират и имат достъп до файлове, които се хостват другаде.

Putlocker започва в Обединеното кралство като putlocker.com и популярността му нараства бързо. В началото на 2012 г. той беше средно около 800 000 посетители на ден, но това се удвои, след като Megaupload, подобен сайт, беше затворен. Това се дължи на предполагаемо нарушаване на авторски права, въпреки че спирането беше изцяло доброволно.

Въпреки това, ръстът на потребителите, който достигна своя връх през 2016 г., като putlocker беше класиран като един от 250-те най-гледани сайта в интернет и топ 150 в САЩ, също доведе до това, че putlocker получи подобно нежелано внимание.

През годините са правени различни опити за спиране или блокиране на putlocker, което е виждало, че URL адресът на сайтовете се променя няколко пъти.

Първо се преместиха в putlocker.bz, но този сайт беше конфискуван от отдела за престъпления срещу интелектуална собственост на Обединеното кралство през юни 2014 г. След това сайтът се премести в исландски домейн като putlocker.is. От октомври 2016 г. обаче този URL адрес току-що показва съобщение за грешка. Това се случи по времето, когато Американската асоциация за кино (MPAA), търговска организация, която представлява големите холивудски студия, съобщи за сайта на офиса на търговския представител на Съединените щати.

След това Putlocker.is започна да работи отново, пренасочвайки потребителите към putlocker.ch, но този сайт също беше бързо задържан след решение на Tribunal d’arrondissement на Люксембург по дело, заведено от Белгийската асоциация на развлеченията.

Това доведе до това, че putlocker.is започва да работи отново, но това скоро започна да пренасочва потребителите към сайт за измама. Смята се, че последните URL адреси, за които се съобщава, че работят към момента на писане, са putlocker.rs, който се намира в Сърбия, и putlockerhd.is, който отново се намира в Исландия.

Защо Putlocker е полезен?

Начинът, по който хората усвояват медиите, се промени до неузнаваемост дори през последните пет години. Дните, в които се изливате по телевизионните обяви, за да разберете кога се излъчват предаванията, които искате да гледате, и се спускате до Blockbuster в петък вечер, за да наемете любимия си филм, вече са категорично в миналото.

Днес имаме почти всички наши медии онлайн. Бърз поглед към музикалните класации показва, че почти всеки запис в списъка е доминиран от потоци. Все повече и повече телевизионни предавания се пускат цели серии наведнъж онлайн. Всъщност услугите за онлайн стрийминг дори пускат свои собствени предавания в наши дни.

Изглежда, че новите стрийминг сайтове предлагат идеалното решение за всички. Има само един проблем и това е цената. Почти всички тези стрийминг сайтове начисляват абонаментна такса за достъп до тяхното съдържание. И за много хора това е твърде много.

ПЪЛНО РЪКОВОДСТВО: Как да получите страхотен VPN БЕЗПЛАТНО

За други потребители, които може би искат да гледат неща само от време на време или просто са обсебващи за едно или две предавания, изглежда по-скоро като измама да трябва да плащат пълната такса за абонамент, когато искате да получите достъп само до едно или две предавания.

  Какво е включено в онлайн абонамента за Nintendo Switch?

След това има географски ограничения, които са поставени върху тези услуги, което означава, че ако сте абонат в една държава, нямате достъп до каквото и да е съдържание веднага щом пресечете границата в друга държава.

Светът става все по-малък и по-малък и повече хора пътуват за работа или пътуват в чужбина на почивка от всякога. И тези хора искат да имат достъп до медийното си съдържание, докато са там, вместо да разчитат на ограничените телевизионни предложения на хотела.

Именно това търсене доведе до нарастването на безплатните, глобално достъпни сайтове, които също предават поточно всички популярни медии, до които имате достъп на тези абонаментни сайтове. И един от най-известните от тях се нарича Putlocker.

Незаконен ли е Putlocker?

На пръв поглед това изглежда прост въпрос с да или не. И ако сте прочели някое от горните, вероятно ще рискувате да предположите, че отговорът е не. Но всъщност това е много по-сложен въпрос за отговор от този.

Много държави, като САЩ, Обединеното кралство и ЕС, и следователно доставчици на интернет услуги в тези страни, смятат Putlocker за сайт, който нарушава закона за авторското право. Не е необичайно доставчиците на интернет услуги да изпращат известия за нарушаване на авторски права на потребители, които са гледали филми и телевизионни предавания на Putlocker. Никога обаче не съм чувал да се предприемат по-строги правни действия.

Това вероятно се дължи на начина, по който потребителите гледат медии в Putlocker. Ако снимате филм чрез Putlocker, вие предавате поточно съдържание, което се хоства другаде, вместо да изтегляте съдържание на вашето устройство. И в очите на закона в САЩ, Европа и много други страни, това е решаваща разлика.

Това е така, защото Службата за авторско право на САЩ е ясни в своите насоки, че ако репродукция не може да бъде копирана, възприета или съобщена, тогава не е настъпило законово нарушение. Законите в ЕС имат подобно определение, въпреки че настоящите случаи, свързани с медийния плейър Kodi и неговите добавки, замъглиха малко водата там.

Но повечето правни експерти биха казали, че според действащото законодателство в САЩ и ЕС стрийминг на съдържание не може да остави лицето, което го гледа, в нарушение на закона. Лицето, което е качило файла, е отговорно за него и следователно е в нарушение на закона за авторското право. Въпросът дали самият сайт е в нарушение на закона също е спорен, но много съдилища са се произнесли срещу Putlocker по този въпрос.

Като каза това, важно е да внесем дума за предпазливост в този момент. Тъй като стрийминг на съдържание не е толкова просто, колкото просто да го гледате на уебсайт. В някои случаи онлайн стриймингът може да създаде временен файл на компютъра на потребителя.

Тези временни досиета са спорни и друга област, в която законите в САЩ и ЕС тепърва ще достигат консенсус. Някои съдилища са постановили, че тези файлове представляват изтегляне и следователно оставят потребителя в нарушение на законите за авторското право. Други не са съгласни.

Всичко това означава, че няма категоричен отговор на този въпрос. Дали Putlocker е легален или незаконен зависи много от това къде се намирате по света и какво правите на сайта.

Ако предавате поточно съдържание и можете да сте сигурни, че файловете не се съхраняват на вашето устройство, най-вероятно не нарушавате закона. Но ако изтегляте, качвате или споделяте съдържание от сайта, повечето съдилища вероятно ще заключат, че сте.

Безопасен ли е Putlocker?

Отново, това е въпрос, който изисква по-задълбочен отговор, отколкото просто да или не.

Мнението на хората, които редовно използват Putlocker, е, че е така. едно сайт за обратна връзка установи, че 79% от редовните потребители намират сайта за надежден, докато 73% също смятат, че е безопасен за използване от деца. За някои хора това може да не изглеждат особено високи резултати, но за сайт, който има връзки към толкова широк спектър от съдържание, той всъщност е доста добър и със сигурност побеждава много от най-близките им конкуренти.

Но това не означава, че потребителите трябва да почиват на лаврите си, защото сайтове като Putlocker понякога могат да представят редица проблеми със сигурността, за които потребителите трябва поне да са наясно.

Зловреден софтуер

Първо, и може би най-важното, е важно да говорим за злонамерен софтуер. Самият Putlocker не хоства съдържанието, което потребителите гледат и следователно не може да бъде 100% сигурен относно безопасността на гледаните файлове.

Както отбелязахме по-горе, дори ако просто предавате филм, възможно е той да изтегли временни файлове на вашето устройство и следователно също е възможно да се предават зловреден софтуер и друго злонамерено съдържание.

Потребителите се съветват да разгледат обратната връзка за съдържанието на страницата и да предприемат всички обичайни стъпки, за да се предпазят от подобни заплахи, както ще обсъдим малко по-подробно по-долу.

Огледални сайтове

Тъй като Putlocker е бил принуден да променя URL адресите доста често, има редица различни адреси, които потребителите ще намерят, претендиращи, че са Putlocker.

Някои от тях ще бъдат стари адреси, които вече не работят, но други може да са фалшиви адреси, които са създадени от хакери, за да се опитат да примамят потребителите на Putlocker и след това да ги подмамят да изтеглят зловреден софтуер и друг злонамерен софтуер. Много от тези сайтове са идентични с истинските, а някои дори ще предават поточно съдържание по същия начин, но истинската заплаха е това, което се случва зад кулисите.

  Какво е „Qi-сертифицирано“ безжично зарядно устройство?

Потребителите винаги трябва да се стремят да използват най-новия официален URL адрес на Putlocker (вижте по-горе) и ако това спре да функционира в бъдеще, направете внимателно проучване, преди да изберат друг URL. Putlocker ще се премести на друг сайт, но много други фалшиви могат да се появят по същото време.

Изскачащи прозорци

Едно често срещано оплакване относно Putlocker е броят на изскачащите реклами, които сайтът генерира. Така операторите на сайта печелят от него, но в най-добрия случай са досадни и в най-лошия опасни.

Имаше предишни съобщения за изскачащи прозорци на Putlocker, водещи до хитри сайтове, сайтове за възрастни и сайтове, които не са безопасни. Най-добрият начин да се противопоставите на това е да имате активиран блокер на изскачащи прозорци, както и обичайния софтуер за сигурност.

Принудително пренасочване

Освен изскачащи прозорци, има и съобщения за връзки на Putlocker, пренасочващи потребителите към външни сайтове. Отново някои от тези сайтове съдържат неподходящо съдържание или са потенциално опасни за потребителите.

Както при изскачащите прозорци, обичайният софтуер за сигурност трябва да спре отварянето на тези сайтове, но все пак е важно потребителите да внимават.

Ненужно изтегляне

Някои потребители също съобщават, че Putlocker или се е опитал да убеди, или понякога дори принудил потребителите да използват ненужно своя инструмент за изтегляне.

Както отбелязахме по-горе, изтеглянето на каквото и да е съдържание от Putlocker не се препоръчва, тъй като има голяма вероятност да представлява незаконен акт. Но също толкова важно е, че вероятността е да изтеглите повече от медийните файлове, които искате да гледате.

Обичайният софтуер за сигурност трябва да спре изтеглянето и активирането на всяко злонамерено съдържание, но нашият съвет би бил всички потребители на Putlocker да се въздържат от изтегляне на каквото и да е съдържание от сайта.

Но въпреки всичко това, нашият съвет би бил, че когато се използва предпазливо и с правилния софтуер за сигурност, Putlocker може да бъде отличен сайт за използване и трябва да бъде безопасен.

Инструменти за сигурност за използване с Putlocker

Когато става въпрос за гарантиране на вашата поверителност и анонимност при използване на Putlocker, има един инструмент, който е с главата и раменете над останалите и който всички потребители на Putlocker трябва да използват. Ще стигна до това след малко.

Първо, има редица инструменти, които трябва да се използват чисто и просто за целите на сигурността и за справяне с потенциалните проблеми с безопасността, които обсъдихме по-горе. Те са:

Антивирусен софтуер

Професионален антивирусен софтуер е задължителен за всички потребители на интернет в наши дни, но особено за тези, които използват сайтове като Putlocker. Тъй като има възможност злонамерен софтуер и друг злонамерен софтуер да бъдат изтеглени от сайта, жизненоважно е да имате инструмент, който може да идентифицира такива файлове и да спре изпълнението им на вашето устройство и да повреди вашия хардуер или данни.

Обикновено бихме ви предложили да изберете едно от по-големите пазарни имена, тъй като те имат по-изчерпателни бази данни със съдържание в черния списък. Но към който и доставчик да отидете, важно е да гарантирате, че базите данни винаги се поддържат актуални. Уверете се, че актуализациите се изтеглят автоматично, за да сте сигурни, че винаги имате най-добрата възможна защита.

Рекламен блокер

Най-големият докладван проблем с Putlocker е около нежеланите реклами, така че наличието на добър блокер на реклами, работещ на сайта, трябва да ги сведе до минимум.

Има съобщения, че сайтът се опитва да накара потребителите да деактивират своя блокер на реклами на моменти. Това не трябва да се случва, но ако се случи, потребителите трябва да бъдат много предпазливи да го правят и да търсят алтернативен път към съдържанието, което искат да видят.

Блокиране на изскачащи прозорци

Много потребители стенеха за изскачащите реклами на Putlocker, така че може да се използва ефективен блокер на изскачащи прозорци, за да спре този дразнещ проблем да повлияе на удоволствието от сайта.

С тези три инструмента на място, използването на Putlocker трябва да бъде по-безопасно и по-малко дразнещо изживяване. Но това са друг инструмент, който трябва да бъде от съществено значение за всички потребители на Putlocker.

Използвайте Putlocker безопасно с VPN

Както видяхте, има потенциални последици за сигурността и правни последици от използването на Putlocker. Но при работещ VPN и двата риска могат ефективно да бъдат смекчени.

VPN или виртуална частна мрежа работи чрез пренасочване на целия интернет трафик на потребителя надолу по криптиран път и през външен сървър. Това ги защитава по два начина.

Като се уверите, че всичките ви онлайн данни са криптирани, потребителите могат да бъдат уверени, че хакери и други любопитни очи няма да имат достъп до тях. Всичко, което правите онлайн, е кодирано и следователно безсмислено за всеки, който го прихваща. Това е решаваща мярка за сигурност и все повече се превръща в стандартна практика за всички потребители на интернет.

Предаването на данните през друг сървър също е важно, защото скрива информацията откъде са дошли данните. Ако се свържете директно със сайт, този сайт може да види IP адреса на вашата интернет връзка. Това означава, че може да каже къде точно се намирате и всичко, което правите онлайн, може да бъде проследено обратно до вас. Това е важно, ако има потенциални правни последици, както понякога се случва с Putlocker.

Но ако вашите данни преминават през друг сървър, те приемат IP адреса на този сървър. Това прави почти невъзможно сайтовете да проследят вашата интернет активност до вас. Те могат да видят, че идва от VPN сървъра, но откъде е дошъл преди това е скрито.

  Как да отворите документ на MS Word в изглед на контур по подразбиране

По същия начин вашият интернет доставчик може да види, че сте свързани към VPN сървъра, но не и къде отиват вашите данни след това. Това означава, че потребителите на VPN са ефективно анонимни онлайн, което е отличен бонус при използване на Putlocker.

1. NordVPN

NordVPN е може би най-довереното име в VPN индустрията и с добра причина. Те по същество зададоха стандарта, по който всички други доставчици се измерват по отношение на капацитет на сървъра, сила на криптиране и екстри за киберсигурност. Това (почти) се разбира от само себе си, но ако се притеснявате от шпиониране на интернет доставчик или тролове за авторски права да ви хвърлят книгата за използването на Putlocker, NordVPN ще ви направи много, много по-безопасни от всякаква отговорност.

Когато се свържете с един от 5500+ сървъра на NordVPN (разположени в 59 държави), вашата VPN автоматично установява защитен тунел чрез един от няколкото протокола (обикновено OpenVPN). След това NordVPN покрива този тунел с неразбиваема стена от криптография под формата на 256-битово AES криптиране. Заедно, тези фактори напълно блокират подслушванията от вашата активност онлайн.

Нещо повече, мрежата на NordVPN има много мощност и осигурява изключителни скорости за потоци на Putlocker без буфер. И те поддържат строга политика за забрана на регистриране, така че вашият VPN никога няма да ви се намесва.

Прочетете пълния ни преглед на NordVPN.

Професионалисти
Много достъпни планове
Обширен сървърен парк от над 5400 различни сървъра
Защита от теч на DNS, превключвател за изключване
Базиран в Панама
Политика за гаранция за връщане на парите.

Против
Някои сървъри могат да имат средни d/l скорости
Приложенията могат да бъдат малко тромави за използване.

2. Surfshark

Обикновено искате да изберете доставчик на VPN, който съществува от известно време, за да създадете надеждна репутация. Но от време на време излиза нов доставчик с набор от функции, който удивлява общността за поверителност. Този път това е Surfshark и те са изключително способни да позволят анонимен стрийминг на Putlocker навсякъде по света.

От една страна, услугата е основно създадена за разрушаване на геоблокове и осуетяване на наблюдението. Surfshark използва одобрения от NSA криптографски шифър 256-AES-GCM в комбинация с OpenVPN, IKEv2/IPSec и WireGuard, за да създаде някои от най-сигурните VPN връзки в бизнеса. На всичкото отгоре всеки сървър (от които общо има 800+) може да активира обфускация, за да избегне по-сложни усилия за цензура.

Surfshark може да се похвали с страхотни мрежови скорости, поради своята модернизирана инфраструктура само за RAM. Това има допълнителната полза от непрекъснатото изтриване на всички чувствителни потребителски метаданни, придавайки сериозна достоверност на политиката на Surfshark „строго никога“ за регистриране.

Професионалисти
Всеки сървър, оптимизиран за деблокиране на Netflix, BBC iPlayer, Hulu и други
Всеки сървър е специален сървър
Гаранция за връщане на парите без зададени въпроси
Базиран на Британските Вирджински острови, където няма закони за запазване на данни
Отзивчива поддръжка на клиенти е достъпна 24/7.

Против
Нарастващата мрежа няма същото покритие като по-зрелите VPN
Състоянието на ново дете в блока може да не вдъхва същото доверие като по-големите доставчици.

Прочетете пълния ни преглед на Surfshark.

3. ExpressVPN

На пазара има много доставчици на VPN и много от тях предлагат отлична услуга. Но има един доставчик, който за моите пари е над останалите. И това е ExpressVPN.

ExpressVPN е един от най-дългогодишните, най-известните и високо ценени VPN доставчици на пазара днес. И това не е просто съвпадение, защото те предлагат може би най-добрата услуга наоколо, особено за потребители, които обичат да предават поточно или да изтеглят медийно съдържание от сайтове като Putlocker.

Що се отнася до сигурността и поверителността, няма нито един доставчик на VPN, който да ги победи. Цялата им мрежа е SSL защитена с 256-битово криптиране, което е толкова добро, колкото е възможно. А що се отнася до поверителността, местоположението им на Британските Вирджински острови означава, че те могат да предложат гарантирана политика без регистрация, на която потребителите могат да се доверят.

Скоростите на връзката са жизненоважни, ако искате да предавате онлайн медии и някои VPN мрежи могат да забавят връзките до точката, в която видеосъдържанието става невидимо. Не толкова ExpressVPN. Техните скорости на връзка са толкова бързи и постоянни, колкото идват и впечатляващо, това изглежда е така, независимо към кой от техните сървъри изберете да се свържете. Те имат огромна мрежа, обхващаща 3000+ сървъра в 94 държави по целия свят, което е фактор, че услугата им е достъпна за потребители в почти всяка голяма страна на картата.

ExpressVPN предлага специални приложения, налични за iOS и Android устройства, както и достъпни в широк спектър от други платформи.

Никой VPN никога не може да гарантира 100% перфектна услуга, но ExpressVPN е толкова добър. Използвам тяхната услуга от години, стриймвам съдържание от Putlocker и други сайтове. И през цялото това време никога не съм срещал нито един проблем с качеството на моя поток, със злонамерен софтуер и други проблеми със сигурността или с компрометирането на поверителността ми.

Прочетете пълния ни преглед на ExpressVPN.

Професионалисти
СПЕЦИАЛНА ОФЕРТА: 3 месеца безплатно (49% отстъпка – линк по-долу)
94 държави, 3000+ сървъра
Много прост и лесен за използване
Не поддържа дневници с лични данни
24/7 обслужване на клиенти.

Заключение

Putlocker е сайт, който не е перфектен, но с правилните предпазни мерки е брилянтен сайт за използване. И като следвате съветите в тази статия и се уверите, че използвате ExpressVPN при достъп до сайта, вие също можете да се насладите на часове безпроблемно медийно съдържание, безплатно, независимо къде по света се намирате.

x