Водоустойчиви ли са вашите AirPods или AirPods Pro?

Ако отивате да бягате под дъжда или ако случайно сте оставили своите AirPods или AirPods Pro в прането си (което се случва и на най-добрите от нас), може да се чудите дали вашите AirPods или AirPods Pro наистина са водоустойчиви? Ето какво трябва да знаете.

Водоустойчиви ли са вашите AirPods?

AirPods бяха първите истински безжични слушалки, които Apple пусна. Официално и двете поколения AirPods не са водоустойчиви. Всъщност те също нямат официална оценка на водоустойчивост.

Водоустойчив и водоустойчив са две различни неща. Водоустойчив означава, че е невъзможно водата да влезе вътре в устройството. Повечето потребителски джаджи не са водоустойчиви.

Водоустойчивост, от друга страна, означава, че устройството е запечатано по такъв начин, че може да предотврати навлизането на вода за определено време или докато достигне определена дълбочина, когато е потопена във вода. Може често да чуете, че нов iPhone е оценен за 4 метра за до 30 минути.

  Как да използвате текст в колони като Excel Pro

Тъй като AirPods не са нито водоустойчиви, нито водоустойчиви, трябва да се опитате да ги държите далеч от вода колкото е възможно повече. Най-добре би било да не носите AirPods, когато вали или когато правите особено изтощителна тренировка.

Но ако вашите AirPods случайно преминат през прането, не бива веднага да се паникьосвате. Според нашия опит AirPods са оцелели при пътуване през пералнята и сушилнята (и винаги можете да опитате да ги изсушите, повече за това по-късно). Но, разбира се, това е силно субективно преживяване.

Водоустойчиви ли са вашите AirPods Pro?

С AirPods Pro е друга история. Въпреки че не са водоустойчиви, те имат официален рейтинг на водоустойчивост. Те са класифицирани като IPX4, което означава, че имат покритие, устойчиво на пот и вода.

  Как да накарате прекия път за Backspace да работи отново в Chrome

Това покритие е само на самите AirPods Pro, а не на кутията за зареждане. За съжаление има тенденция да се износва с времето.

Това обаче означава, че можете да носите своите AirPods, когато вали дъжд или когато тренирате. Вашите AirPods Pro ще се оправят. Но ако ги пуснете в кофа с вода, те може да не преминат. По същия начин, не ги използвайте, докато плувате или когато вали.

Някои YouTubers са тествали границите на хидроизолацията на AirPods Pro и са открили, че могат да оцелеят с часове в пластмасова бутилка, пълна с вода. Отново, това е анекдотично доказателство.

Какво да направите, ако вашите AirPods или AirPods Pro се намокрят

Може да има момент, когато случайно намокрите своите AirPods. Когато това се случи, уверете се, че сте ги изсушили внимателно, преди да ги поставите обратно в калъфа.

  Как да копирате и поставите на Chromebook

Първо, избършете вашите AirPods или AirPods Pro със суха кърпа без власинки, за предпочитане кърпа от микрофибър. След това оставете наушниците на открито и ги оставете да изсъхнат на въздух за два часа. Уверете се, че не ги използвате през това време. Ако можете, оставете ги така за една нощ.

За AirPods не е нужно да ги поставяте в торба с ориз (която вие не трябва да използва във всеки случай). Тъй като AirPods са толкова малки, по-добре е да ги изсушите на открито. Ако калъфът ви за AirPods е мокър, оставете го в отворено положение с главата надолу.

След като всичко изсъхне, опитайте да ги използвате отново. Сега би трябвало (надявам се) да работят.

Ако искате да добавите истинска хидроизолация към калъфа AirPods или AirPods Pro, можете да го купите Водоустойчив калъф Catalyst.

Ако някаква друга течност е проникнала във вашите AirPods, ето пълното ръководство за това как можете да почистите своите AirPods.