Вземете Slack Emoji Bar във Facebook Messenger

Slack е месинджър, насочен към производителност. Лесно е да намерите файлове и връзки, споделени по канал, и има множество ботове, които правят месинджъра все по-добър. Slack не е само игра и не е забавление. Всъщност можете да прекарате един напълно непродуктивен ден, просто търсейки правилния GIF за реакция в Slack. Slack е страхотен в търсенето на информация и припомнянето й. Вземете за пример неговата лента с емоджи; това ви спестява от запомняне на прекия път за емоджи. Можете просто да го търсите чрез ключова дума. EmojiBar за Facebook Messenger е разширение за Chrome, което добавя лентата за емоджи Slack във Facebook Messenger.

Facebook Messenger има собствено отношение към емоджи. Лицата са горе-долу еднакви, но изглеждат различно. Във Facebook Messenger можете да вмъкнете емоджи, като щракнете върху бутона с малко усмивка. Има обичайните категории, които можете да разглеждате и, разбира се, има панел „Последни“. Ако знаете прекия път за емоджи, можете да го въведете вместо това. Отпуснат и на свой ред EmojiBar за Facebook Messengerтърси емоджи по различен начин.

  Socioclip е инструмент за отметки за публикации във Facebook и Quora [Chrome]

Инсталирайте разширението и отворете Facebook Messenger. За да извикате разширението, въведете двоеточие в полето за въвеждане на текст. Това е двоеточие „:“.

След това започнете да въвеждате името на емоджито. Докато пишете, разширението филтрира емотиконите, които съответстват на вашата ключова дума. Например, ако въведете „M“, разширението ще изброи всички емоджи, които започват с M, като планината Фуджи и гъбата. Можете да продължите да пишете, за да прецизирате търсенето си, ако резултатите имат твърде много емоджи, за да филтрирате. Използвайте клавиша Tab, маркирайте емоджи и използвайте клавиша Shift+Tab, за да се върнете назад. Маркирайте емоджито, което искате да използвате, и докоснете клавиша Enter, за да го вмъкнете.

  Как да извършвате видео разговори с Facebook Messenger

Разбираемо е, че може да не знаете името на всяко емоджи, което Facebook поддържа. Повечето от нас знаят само как изглежда емоджито и дори филмът за емоджи няма да ни помогне да запомним имената им. Ако си спомняте как изглежда едно емоджи или каква емоция предава, можете да го използвате и за търсене.

Например, можете да намерите „безизразните“ емоджи, когато напишете Meh.

Емоджитата в лентата за емоджи изглеждат различно от тези, които Facebook Messenger ви показва в своя панел с емоджи, но когато изпратите емоджи, то следва формата на емоджи във Facebook. От само себе си се разбира, че разширението няма да добави лентата за емоджи Slack към приложенията на Facebook Messenger за iOS или Android. Това е разширение за браузър, което няма да работи извън Chrome.

  Как да видите кои компании качват данни за вас във Facebook

x