Вероятно няма да получите $25 от споразумението за ограничаване на iPhone на Apple

Apple се съгласи на споразумение от 500 милиона долара за тайно ограничаване на производителността на iPhone. Все още не е финализирано, но Apple ще плати “до” $25 на всеки, който е закупил iPhone 6 или iPhone 7 устройство. Вероятно няма да получите толкова пари.

Както обикновено с тези сетълменти, ще прочетете много онлайн за това как Apple ще ви плати $25 на устройство. Това всъщност вече е доста ниско, ако сте купили нов iPhone, за да замените съществуващ iPhone, който мистериозно спря да работи добре. Но едва ли ще получите дори тези $25.

  Как да добавите множество места за запис към вашия браузър

Прочетете дребния шрифт, per Закон на Блумбърг:

Членовете на класа ще получат $25 за всеки притежаван iPhone. Тази сума обаче може да се увеличи или намали отчасти в зависимост от броя на одобрените искове, се казва в документацията.

Максималното плащане е 500 милиона долара. 93 милиона долара ще отидат за адвокатски хонорари – това е кой прави истинските пари тук, както обикновено – и „до 1,5 милиона долара“ за разходи. Хората, действително посочени в делото, ще получат между $1500 и $3500. Всички останали ще се състезават за това, което е останало.

Ако много хора чуят за този иск и подадат иск онлайн — това ще бъде голяма новина и лесно за изпълнение — тогава няма да останат много пари. Тя ще бъде разделена между всички, които подадат иск, така че можете да получите само няколко долара.

  Как да активирате и персонализирате субтитрите на Amazon Prime Video

В крайна сметка това се случи с пробива на Equifax. Всички чуха как са имали право да искат 125 долара от споразумение, след като агенцията за кредитно отчитане Equifax разпространи подробности за стотици милиони американци.

Тези чекове за сетълмент на Equifax все още не са излезли, но много хора чуха за това и поискаха парите. В FTC предупреди че „общественият отзвук на споразумението е огромен“ и че „всеки човек, който използва опцията за пари, ще получи само малка сума пари“. Федералната търговска комисия посъветва хората да изберат безплатен мониторинг на кредитите, за да се предпазят от крадци на самоличност вместо малка сума в брой.

  Изпращайте директно видео и текстови съобщения до всеки

Така че сигурно скоро ще можете да поискате малко пари, ако сте закупили устройство iPhone 6, 6 Plus, 6s Plus, 7, 7 Plus или SE. Но ще бъдем шокирани, ако наистина получите обещаните $25 на устройство. Тези селища не работят така.