Бързо овладейте бързото четене с уеб приложението Readsy

Нека си го кажем: в мрежата има много съдържание и трябва да се чудите, може ли да има лесен начин да свиете списъка си за четене и да подобрите темпото, с което четете? Има един прост метод и той се нарича бързо четене. Бързото четене ви позволява да четете текст по-бързо, като го мигате пред очите си една дума наведнъж. Има много приложения, които предлагат ускоряване на четенето или използват тази технология по свой собствен начин. Ако искате да подобрите скоростта на четене, като същевременно запазите същото ниво на разбиране, приложението за бързо четене Readsy има за цел да ви помогне.

Readsy е уеб приложение, което прави четенето забавно и ви позволява да научите думи и да разбирате изречения по-бързо. Приложението основно използва научно разработена методология за бързо четене, наречена Spritizing, която ви позволява да се фокусирате върху една дума в даден момент и да намалите напрежението от мозъка и очите си, когато разбирате прости и сложни изречения. Техниката е разработена от стартираща компания, наречена Spritz, и оттогава се оказва изключително полезна за масите.

  Как да преименувате отметка в MS Word 2013

Връщайки се към Readsy, приложението ви позволява да постигнете бързо четене по ясен начин и може лесно да се използва, без да създавате акаунт. Интерфейсът е прост и лесен за навигация.

Приложението ви позволява да добавяте текст за четене по множество начини. Можете или да го копирате от, да речем, публикация в блог като тази и да я поставите в сайта, или да качите файл, който искате да прочетете в TXT или PDF формати, и той ще го преобразува в версия за четене за вас . Друг метод за насочване на текста към Readsy е чрез посочване на URL адреса на уеб страница, след което Readsy автоматично извлича текста от статията. Можете ръчно да зададете скоростта на четене в думи в минута (wpm), която може да включва от 200 думи в минута до 400.

  Какво е Deepfake и трябва ли да се притеснявам?

Какъвто и начин да изберете, можете да започнете да четете текста си, като щракнете върху „Готово!“ бутон, разположен в долната част. След като направи това, цялата уеб страница се затъмнява с изключение само на действителната джаджа за бързо четене. След това Readsy представя всяка дума в бърза последователност и можете да контролирате скоростта на WPM по всяко време.

Като цяло, страхотно приложение, което подобрява скоростта, с която четете.

Посетете Readsy

x